Най-малко 28 палестинци бяха убити в Рафах в ранните часове

...
Най-малко 28 палестинци бяха убити в Рафах в ранните часове
Коментари Харесай

28 палестинци са убити при израелски удари в Рафах

Най-малко 28 палестинци бяха убити в Рафах в ранните часове на днешния ден, единствено часове откакто израелският министър-председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и разгласи, че е изискал от армията да изготви проект за евакуацията на стотици хиляди хора от намиращия се в южната част на линията Газа град преди идното сухопътно нахлуване против него, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1528
Нетаняху не разкри детайлности, нито времеви периоди, само че новината провокира всеобща суматоха. Над половината от 2,3-милионното население на Газа се е струпало в Рафах, а доста от тези хора бяха прогонени от домовете си след предходни израелски заповеди за евакуация, които засегнаха две трети от територията на анклава. Не е ясно къде биха могли да отидат те, в случай че изоставен и Рафах, отбелязва АП.

Новината за идното нахлуване увенча седмица на изострено обществено напрежение сред Нетаняху и държавното управление на президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Американски публични лица обявиха, че атака против Рафах без проект за мирното население ще аргументи злополука.

Израел бомбардира града съвсем всекидневно, даже и откакто през последните седмици сподели на цивилните да потърсят леговище там от боевете в намиращия се в близост на север Хан Юнис.

Палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в това време предизвести, че израелска атака против Рафах може да аргументи " десетки хиляди убити и ранени ", съобщи Франс прес.

" Ние предизвестяваме за злополука и всеобщо ликвидиране, което може да докара до десетки хиляди мъченици и ранени ", написа в изказването. От " Хамас " акцентират, че за тези вероятни последствия ще носят отговорност " американската администрация, интернационалната общественост и израелските окупатори ".

При три израелски удара тази нощ в региона на Рафах са починали 28 души, съгласно представител на здравните управляващи и публицисти на Асошиейтед прес, видели телата, докарвани в лечебните заведения. При всеки един от ударите са били убити по неизяснен брой членове на три фамилии, в това число 10 деца, най-малкото от които е тригодишно.

В Хан Юнис, където сега е епицентърът на бойните дейности по суша в линията Газа, израелските сили откриха огън по болница " Насър ", най-голямата в региона, минимум един човек е погубен, а няколко са ранени, съобщи представител на ръководеното от " Хамас " здравно министерство в Газа.

По думите му медицинските чиновници към този момент не могат да се придвижват сред постройките от болничния комплекс поради яростния обстрел. Говорителят сподели, че 300 медици, 450 пациенти и 10 000 разселени лица са се скрили в болничното заведение.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР