Най-малко 28 души са загинали в Северна Индия от петък

...
Най-малко 28 души са загинали в Северна Индия от петък
Коментари Харесай

Най-малко 28 души загинаха заради проливните дъждове в Северна Индия

Най-малко 28 души са починали в Северна Индия от петък вечерта насам вследствие на последствията от проливните мусонни дъждове, които удариха региона.

Както заяви вестник „ Таймс ъв Индия “ през днешния ден, пороите са предизвикали наводнения, свлачища, сривания на здания в националната столична територия Делхи (която включва столиццата Делхи), както и в щатите Химачал Прадеш, Утаракханд, Пенджаб, Хариана, Раджастан и в съюзната територия Джаму и Кашмир, предават ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Реките Рави, Беас, Сутледж и Ченаб излязоха от крайбрежията си.

Сериозна обстановка се разви в щата Химачал Прадеш, където провокираните от дъжд свлачища и наводнения на сковаха живота в редица области. Потоци вода и тиня отнесоха къщи, магазини, коли и камиони. Съобщения за свлачища и наводнения има също в прилежащ Утаракханд, където равнищата на реките станаха рискови високи.

Властите на индийската столица оповестиха, че съгласно прогнозите на 11 юли равнището на водата в река Ямуна, на която се намира Делхи, ще се повиши над рисково равнище. Главният министър на Делхи Арвинд Кейривал написа в „ Туитър “, че е инструктирал чиновниците „ да останат бдителни и да следят деликатно обстановката “.

 Вчера в столицата е регистриран 40-годишен най-много на преваляванията за денонощие – 153 мм. Всички учебни заведения в Делхи и редица покрайнини през днешния ден са затворени. Властите поучават частните компании чиновниците им по опция да работят от у дома, с цел да се избегнат тапите по наводнените пътища. Градът е основал 16 диспечерски центъра за наблюдаване на обстановката в застрашените от наводнения региони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР