Най-малко 27 са загиналите, а най-малко 63-ма са ранени при

...
Най-малко 27 са загиналите, а най-малко 63-ма са ранени при
Коментари Харесай

Двоен атентат уби и рани десетки в центъра на Багдад

Най-малко 27 са починалите, а минимум 63-ма са ранени при двойния гибелен атентат в центъра на Багдад набъбна на 27, оповестиха локалните управляващи, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Според иракски медии ранените може и да са повече - сред 80 и 95. Очаква се броят на починалите да нарасне, защото доста от потърпевшите са в сериозно положение, заяви телевизия " Ал Джазира ".

" Нападението беше осъществено от двама атентатори самоубийци, който се самовзривиха на площад " Ал Таяран " в центъра на Багдад, съобщи военачалник Саад Маан, представител на взаимното командване на интервенциите на армията и полицията, представен от " Франс прес ". Здравното министерство в Багдад отбелязва, че мястото на офанзивата е многолюден търговски регион.

Ирак разгласи победа над " Ислямска страна " предишния месец, половин година откакто си върна втория максимален град Мосул, който три години беше в ръцете на джихадистите. Групировката от време на време афишира, че стои зад атентати в разнообразни елементи на страната. В първите часове след днешната офанзива обаче никой не е поел отговорност.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3232)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР