Най-малко 27 души са били ранени в събота при частично

...
Най-малко 27 души са били ранени в събота при частично
Коментари Харесай

Трибуна се срути на баскетболен мач

Най-малко 27 души са били ранени в събота при отчасти сриване на трибуни по време на баскетболен мач в египетската столица Кайро. Това заяви АП, като цитира здравните управляващи.

Официални лица споделиха, че част от седалките са паднали върху феновете на мача за Суперкупата между " Ал-Ахли " от Кайро и " Итихад " от Александрия след блъсканици по трибуните.

Мачът в спортната зала " Хасан Мустафа "  в региона на 6 октомври в Кайро е бил преустановен след случая.

Говорителят на здравното министерство Хосам Абдел-Гафар заяви в изказване, че повечето от ранените са със счупени кости. Той сподели, че те са откарани в болница и няма заплаха за живота им.

Мохамед Фаузи, представител на Министерството на спорта, заяви пред локален ефирен канал, че трибуните са се срутили поради навалица от последователи на " Итихад ".

Спортните инциденти не са необичайност в Египет.

Бунт през 2012 година в крайбрежния град Порт Саид причини повече от 70 смъртни случая в един от най-лошите произшествия, свързани с футбола в света.

През 2015 г. 22-ма почитатели починаха по време на навалица, предизвикана от сълзотворен газ, изстрелян от полицията пред стадион в предградие на Кайро.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР