Най-малко 26 души загинаха през последните два дни в Афганистан

...
Най-малко 26 души загинаха през последните два дни в Афганистан
Коментари Харесай

Силен снеговалеж в Афганистан причини смъртта на 26 души

Най-малко 26 души починаха през последните два дни в Афганистан поради изобилен снеговалеж и дъждове в огромна част от страната, съобщи Националната работа за справяне с естествени бедствия , представена от ДПА. 

Говорителката на службата Джанан Сайек съобщи, че неприятното време е засегнало 12 провинции, к ато тук-там има и провали по здания. Спасителни екипи от министерството на защитата и филантропични организации са пратени в най-силно засегнатата източна провинция Нуристан.

Лавина затрупа през нощта планинско село, като досега са открити 16 тела, сподели представител на локалните управляващи пред ДПА. Той добави, че екипите се пробват да спасят хората, останали под снега и руините. 

Най-малко петима миньори са изчезнали през вчерашния ден след лавина в прилежащата провинция Панджшер. Проходът " Саланг ", който свързва северните провинции на Афганистан със столицата Кабул, остана блокиран поради снега. 

Афганистан се възвръща от последствията от десетилетия на спорове и естествени бедствия. В страната постоянно има сезонни наводнения и лавини , които нанасят вреди на домове, аграрни земи и социална инфраструктура.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР