Най-малко 24 са жертвите в кървавите сблъсъци между Армения и

...
Най-малко 24 са жертвите в кървавите сблъсъци между Армения и
Коментари Харесай

Десетки загинали при сблъсъците в Нагорни Карабах

Най-малко 24 са жертвите в кървавите конфликти сред Армения и Азербейджан, написа „ Гардиън “.

Министерството на защитата на Азердбайджан съобщи, че арменските военни сили обстрелват града Тертер от тази заран. Ведомството е издало „ финално предизвестие “, че ще се вземат реципрочни ограничения, в случай че се наложи. Междувременно от отбранителното министерство пуснаха и фотоси от дрон на унищожени арменски танкове и военни коли по време на конфликтите.

Според изказване на азербайджанското министерство на защитата арменските въоръжени сили са изгубили 22 бронирани машини, 15 системи за противовъздушна защита, 18 безпилотни летателни апарата, 8 артилерийски установки и три склада с муниции.

Прессекретарят на арменското военно министерство Степанян заяви за 16 починали и над 100 ранени военнослужещи, а президентът на непризнатата Нагорно-Карабахска република също заяви за десетки починали и ранени.

Баку и Ереван се упрекват взаимно за началото на спора. Министерството на защитата на Армения съобщи, че Карабах е бил „ подложен на въздушни и ракетни офанзиви “ от Азербайджан. Баку твърди, че арменските сили първи са разкрили огън, а азербайджанските войски са почнали контранастъпление.

Антонио Гутереш и редица международни водачи приканиха двете страни неотложно да прекратят военните дейности и да спрат кръвопролитията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР