Най-малко 233 души са загинали и 900 души са получили

...
Най-малко 233 души са загинали и 900 души са получили
Коментари Харесай

Ужас на релсите: Най-малко 233 души са загинали и 900 са ранени при тежка влакова катастрофа

Най-малко 233 души са починали и 900 души са получили пострадвания при снощната злополука на два пътнически влака в индийския щат Одиша, която е най-смъртоносният железопътен случай в страната от повече от десетилетие, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Очаква се броят на жертвите да се усили, съобщи основният секретар на щата Прадип Джена в своя обява в „ Туитър “. Той добави, че на място са били извикани над 200 коли за спешна помощ, а към 80-те лекари, които към този момент са били там, са били мобилизирани още 100.

На фотоси от мястото на злополуката се вижда по какъв начин спасители се катерят по смачканите остатъци на един от влаковете, с цел да намерят оживели. На фрагменти от видеоклипове, споделени в обществените медии, се вижда по какъв начин идват голям брой коли за спешна помощ, а също и хора, извадени от преобърнатите вагони.

Стотици младежи се подредиха на опашка пред държавна болница в Одиша, с цел да дарят кръв.

Спасителни екипи са мобилизирани от град Бубанесвар в щата Одиша и Калкута в Западен Бенгал, заяви индийският федерален министър на железниците Ашвини Вайшнав.

Три екипа на Националните сили за реагиране при бедствия са на мястото на произшествието, а сега се активизират още шест екипа, заяви организацията.

Сблъсъкът е станал към 19:00 ч. локално време (13:30 ч. по Гринуич) когато експресен трен, пътуващ от Бангалор до Ховрах в Западен Бенгал, дерайлирал и се блъснал в експрес, който пътувал от Калкута до Ченай, оповестиха железопътни чиновници.

Главният министър на Одиша Навин Патнаик съобщи, че сега целта на управляващите е „ извозването на живите до лечебните заведения “. Той разгласи днешния ден за ден на държавен печал в символ на почитание към жертвите.

На мястото на случая се организират избавителни интервенции и на засегнатите се оказва „ цялото допустимо подпомагане “, съобщи министър председателят на Индия Нарендра Моди в своя обява в „ Туитър “.

Според индийските железници мрежата им обезпечава пътуването на над 13 милиона души всеки ден. Държавният монополист обаче има неприятни резултати във връзка с сигурността заради застаряващата инфраструктура, показва Ройтерс.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР