Най-малко 22 цивилни бяха убити в Сирия при въздушни атаки,

...
Най-малко 22 цивилни бяха убити в Сирия при въздушни атаки,
Коментари Харесай

Смъртта дебне в Сирия

Най-малко 22 цивилни бяха убити в Сирия при въздушни офанзиви, приписвани на съветската бойна авиация, подхванати в провинция Дараа в южната част от страната, където режимът стартира атака, съобщи AFP, като се базира на неправителствена организация.

Сред жертвите има пет деца, укрили се в мазе от обстрела и починали при съветска офанзива в селището Ал Мсеифра, посочи Сирийският център за наблюдаване на човешките права.

От през вчерашния ден въздушни удари са умъртвили общо 46 души в бунтовническата част от провинцията, сочат данни на центъра.

Укрепила властта си в столицата Дамаск и покрайнините, откъдето прогони бунтовниците и джихадистите, властта на Башар Асад насочи напъните си към южната част на страната - сензитивен район край границата с Йордания и Голанските възвишения, отчасти окупирани от Израел.



От 19 юни силите на режима започнаха да подхващат там по-активни обстрели - основно против източните браншове от провинция Дараа, след това минаха в офанзива против размирен квартали в едноименния град.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР