Най-малко 21 души, включително три деца, загинаха след обилни валежи,

...
Най-малко 21 души, включително три деца, загинаха след обилни валежи,
Коментари Харесай

Повече от 20 загинали при проливните дъждове в Доминиканската република

Най-малко 21 души, в това число три деца, починаха след значителни превалявания , наводнили Доминиканската република през последните два дни, оповестиха управляващите. Те предизвестяват, че пороите са свързани с влошаващите се климатични промени, съобщи Агенция Франс Прес.

Поройните стихии през последните 48 часа предизвикаха наводнения , повредиха инфраструктурата и събориха къщи в карибската нация, в това, което президентът Луис Абинадер назова „ най-големите превалявания в миналото “ в историята на страната.

„ Тези, които не имат вяра в изменението на климата, стартират да имат вяра “, сподели президентът Луис Абинадер, който приказва за „ огромни и обилни “ вреди, само че без да уточни точни числа.

Дъждовете, породени от тропическа стихия , се чака да продължат в елементи от страната през идващите 24 часа, разгласи посолството на Съединени американски щати в сигнал за времето.

При един изключително гибелен случай стена се срути върху няколко транспортни средства, движещи се по основен бул. в столицата Санто Доминго, убивайки 9 души.

Водата е проникнала в основата на бетонната стена и тя е поддала, заяви Министерството на благоустройството. Други девет души починаха в разнообразни произшествия в Санто Доминго същия ден. Други са починали, откакто са били отнесени от наводнения.

Около 13 000 души са били евакуирани в цялата страна, съгласно Центъра за незабавни интервенции, а по-голямата част от 32-те провинции на страната са под паника.

В някои региони има спирания на електричеството и питейната вода. Учебните занятия са спрени до 22 ноември, за де се подсигурява сигурността на младежите, съобщи президентът.

Четирима от починалите са жители на Съединени американски щати, а трима са от прилежащата страна Хаити.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР