Най-малко 21 души бяха ранени и петима загинаха при нападение

...
Най-малко 21 души бяха ранени и петима загинаха при нападение
Коментари Харесай

Кървави разкрития за стрелбата на месо с много жертви и ранени в Тексас ВИДЕО

Най-малко 21 души бяха ранени и петима починаха при нахлуване с огнестрелно оръжие в Западен Тексас, предадоха международните информационни организации.

Полицията на тексаския град Мидланд заяви, че един нападател е бил убит покрай киносалон в намиращия се наоколо град Одеса. Сред потърпевшите има и трима служители на реда, заяви на конференция началникът на полицията в Одеса Майкъл Герке.

Той добави, че нападателят, отвлякъл камион на пощенската работа на Съединени американски щати и почнал да стреля по инцидентно минувачи, е бил един. По-рано беше обявено, че е допустимо нападателят да не е самичък, само че началникът на полицията заяви, че управляващите към този момент считат, че причинителят е бил единствено един.

Според полицията опасността към този момент е ликвидирана, само че силите на реда остават в положение на нараснала подготвеност, добави Герке. След неутрализирането на нападателя не е имало други жертви. Началникът на полицията заяви, че убитият нападател е бял мъж на възраст сред 30 и 40 години.

Той отхвърли да заяви името на убития, само че съобщи, че има предварителна информация за него. Тексаският град Одеса се намира на към 32 км от Мидланд.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е бил осведомен за нападението в Тексас от основния прокурор Уилям Бар. ФБР и други служби за запазване на реда се занимават с въпроса, заяви президентът в Туитър.

Губернаторът на щата Тексас Грег Абът дефинира нападението като безсмислено и плахо и предложи "неограничена поддръжка на жертвите, членовете на фамилиите им и популацията на градовете Мидланд и Одеса ". Абът даде обещание да употребява всички щатски запаси за откриване на аргументите за убийството и да посети Одеса през днешния ден.

Трагедията е почнала, откакто служителите на реда спрели автомобил за инспекция. Шофьорът на спрения автомобил разкрил огън, по-късно откраднал камион и опитал да се скрие.

Първоначално се предполагаше, че закононарушенията са осъществени от двама души с две разнообразни транспортно средства, само че след това се обясни, че нападателят е единствено един, отбелязва уеб сайтът Breaking 911.

14 души остават в болничното заведение в град Одесa. Говорителят на болничното заведение обаче отхвърли да заяви детайлности за положението им.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР