Най-малко 20 души, включително двама журналисти, които са отишли на

...
Най-малко 20 души, включително двама журналисти, които са отишли на
Коментари Харесай

Десетки загинали и ранени при бомбен атентат в Кабул

Най-малко 20 души, в това число двама публицисти, които са отишли на мястото на произшествието, бяха убити и към 70 ранени в сряда двоен бомбен атентат на състезателен клуб в шиитски квартал в Кабул, оповестиха афганистанските управляващи, представени от AFP.

„ Ислямската страна “ пое отговорност за бомбените набези, посредством своята осведомителна организация Amaq. Талибаните отхвърлиха присъединяване в атентата. Първата детонация е станала към 18:00 часа локално време (16:30 българско време) в шиитския квартал Дащи Барчи в западната част на столицата, съгласно представител на Министерството на вътрешните работи Наджиб Даниш.

" Експлозията е породена от атентатор-самоубиец ", сподели представителят на полицията Хашмат Станикзай за Агенция Франс Прес. Той се е взривил във спортната зала, където упражняват борците, като преди този момент е умъртвил защитата. Атентатът е последван от гърмеж на кола-бомба, която се взривила, когато на мястото са пристигнали спасители, полиция и публицисти.

Източник: " Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР