Най-малко 20 души станаха жертви на наводнения и свличания на

...
Най-малко 20 души станаха жертви на наводнения и свличания на
Коментари Харесай

20 загинали във Филипините след наводнения и свлачища

Най-малко 20 души станаха жертви на наводнения и свличания на земни маси на Филипините, съобщи ДПА, цитирайки представители на полицията и службите за незабавна помощ.

Повечето починали станаха жертви на свличания на земни маси, в това число семейство от трима души в провинция Албай, които спели, до момента в който домът им бил покрит. В недалечен град на същата провинция срутване на земни маси лиши живота на още четирима души.

Спасителните екипи към момента търсят няколко изчезнали в засегнатите региони. Близо 5000 души бяха принудени да изоставен домовете си в регионите, изложени на най-проливни дъждове.

Националната метеорологическа работа съобщи, че тропическата меланхолия Усман е отслабнала до регион с намалено температурно налягане, откакто доближи сушата през вчерашния ден. В източните и централните провинции обаче ще продължи да вали. Студен атмосферен фронт и мусонен вятър от североизток не престават да носят неприятно време над столицата и други елементи на страната, което може да помрачи нормално буйните празненства по посрещане на Новата година.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР