Най-малко 177 души бяха задържани по време на прояви в

...
Най-малко 177 души бяха задържани по време на прояви в
Коментари Харесай

Близо 200 задържани в Русия по време на демонстрации в памет на Навални

Най-малко 177 души бяха арестувани по време на прояви в Русия в памет на умрелия Алексей Навални , най-яростния критик на съветския президент Владимир Путин , заяви правозащитната организация ОВД-Инфо, представена от Ройтерс.

47-годишният някогашен юрист Навални изпадна в безсъзнание и умря през вчерашния ден след разходка в наказателната колония " Полярен вълк ", където излежаваше тридесетгодишна присъда , оповестиха управляващите.
 БГНЕС

 БГНЕС
ОВД-Инфо, която рапортува за свободата на обществените прояви в Русия, заяви, че към 10:30 ч. по Гринуич повече от 177 души в 21 града в Русия са били арестувани по време на демонстрации и бдения. Организацията съобщи, че 99 души са били арестувани в Санкт Петербург и 11 в Москва - двата най-големи града в страната, където са съсредоточени най-вече образовани и градски поддръжници на Навални, отбелязва Ройтерс.

ОВД-Инфо заяви и за арести в по-малки градове в Русия, измежду които граничния с Украйна град Белгород , където седем души бяха убити при украински ракетни удари в четвъртък.

" Възможно е в полицейските ръководства да има повече арестувани лица, в сравнение с в оповестените описи ", сподели ОВД-Инфо. " Ние публикуваме единствено имената на тези лица, за които имаме надеждни сведения и чиито имена можем да публикуваме. "
 БГНЕС
Ройтерс отбелязва, че не може да ревизира броя на лицата.

Стотиците цветя и свещи , положени през вчерашния ден в Москва в памет на Навални, бяха изнесени през нощта най-вече в черни чували. Руснаците, които отдаваха почитта си, описаха за своето обезсърчение и незаинтересованост след гибелта на Навални.
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР