Най-малко 1728 души са били задържани в четвъртък, след като

...
Най-малко 1728 души са били задържани в четвъртък, след като
Коментари Харесай

Повече от 1700 задържани на антивоени протести в Русия

Най-малко 1728 души са били арестувани в четвъртък , откакто антивоенни митинги се организираха в градовете в Русия след нашествието в Украйна.

Това са съобщили от група за наблюдаване на митинги, представени от Politico.

Протестиращи излязоха на улиците в 53 града - в това число Москва, Санкт Петербург и Новосибирск - с цел да изразят несъгласието си с войната на Кремъл.

Това твърди OVD-Info, група на гражданското общество, чийто уеб страница беше блокиран от Москва през 2021 година на фона на по-широка принуда против несъгласните гласове.
 57 починали и 169 ранени при военните удари в Украйна
57 починали и 169 ранени при военните удари в Украйна

Това демонстрират данни на украинското здравно министерство

Видеоклипове в обществените медии демонстрираха митинги с друг размер в четвъртък следобяд и вечер, вариращи от стотици хора в Санкт Петербург и Москва до шепа в по-малки градове като Челябинск в централна Русия.

В Москва, където се твърди, че са били арестувани над 900 души, фрагменти, оповестени онлайн, демонстрират тежко въоръжена полиция, изпълваща улиците.

Въпреки това, рейтингът на утвърждение на президента Владимир Путин се увеличи през последните месеци до 69 %, до момента в който отрицателните настройки в Русия към Украйна надминаха позитивните през февруари за първи път от шест месеца, съгласно самостоятелния Левада център.
 Зеленски съпостави Русия с нацистка Германия
Зеленски съпостави Русия с нацистка Германия

Той прикани и украинци, и руснаци на митинг против войната

Руските сили нахлуха към Киев от две страни в четвъртък следобяд, до момента в който сраженията бушуваха в Украйна, откакто Путин разгласи война на страната, като разгласи " специфична военна интервенция " в ранните часове на сутринта и даде обещание " демилитаризация и денацификация на Украйна "

Протести се организираха в редица страни, измежду които и България.

На Русия бяха наложени наказания от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия и Канада.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР