Най-малко 17 загинаха, след като кран се срути на строителна площадка на магистрала в Индия

...
Поне 17 работници са били премазани до смърт в западна
Коментари Харесай

Поне 17 работници са били премазани до смърт в западна Индия, когато гигантски кран се срути на строителна площадка на магистрала, според полицията.

Катастрофата е станала на автомагистрала Samruddhi в района Thane, щата Махаращра рано във вторник.

Кран, използван за повдигане и поставяне на греди, се срути, убивайки хора, работещи на мястото, където се изграждаше мост, каза служител в контролната зала на полицията в Тейн. Петима от убитите са инженери, а останалите работници.

Екипи от спасители от Националните сили за реагиране при бедствия, пожарната и полицията се втурнаха към мястото, използвайки кранове, за да отстранят отломките и да спасят хванати в капан хора.

Трима ранени са били лекувани в болница, съобщи вестник Indian Express.

Министър-председателят на Индия Нарендра Моди изрази своите съболезнования в съобщение в социалната медийна платформа X, известна преди като Twitter.

„Болени от трагичното злополука в Шахапур, Махаращра“, се казва в публикация от кабинета на министър-председателя. „Моите най-дълбоки съболезнования към семействата на тези, които загубиха живота си.“

Правителството каза, че ще предостави хуманитарна помощ от 200 000 рупии (2432 долара) за семействата на загиналите и 50 000 рупии (608 долара) за ранените.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР