Най-малко 160 радара за засичане на скоростта по пътищата в

...
Най-малко 160 радара за засичане на скоростта по пътищата в
Коментари Харесай

Стотици камери за засичане на скоростта бяха откраднати в Швеция, намериха ги в руски дронове

Най-малко 160 радара за засичане на скоростта по пътищата в Швеция са били откраднати в последните месеци, оповестиха от Шведската работа по сигурност.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7847
Оповестяването на тази информация съответства с последните разследващи данни, съгласно които същите шведски камери са били инсталирани на съветски самоделни дронове, които понастоящем се употребяват във войната в Украйна.

В скандинавската страна към този момент интензивно се мълви, че Русия е придобила откраднатите устройства, с цел да употребява технологията им в създаването на лични дронове за видеонаблюдение. Експерти разясняват, че всеки един от откраднатите радари е с цена от 23 хиляди евро.

Разследването добави, че крадците не са развалили самите радари, а са взели само характерни елементи от хардуера. Така измежду откраднатите детайли се оказват датчика за скорост, частта за обработка на изображения и DSLR камерата.

Сред част от свалените в Украйна съветски дронове били открити елементи от шведската технология, оповестиха от Шведската работа по сигурност, и отхвърлиха да разкриват повече елементи по следствието, отбелязва 20minutos.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР