Най-малко 16 души, включително четирима цивилни, загинаха при избухналите по-рано

...
Най-малко 16 души, включително четирима цивилни, загинаха при избухналите по-рано
Коментари Харесай

16 загинаха при сблъсъци между либийски милиции в Триполи

Най-малко 16 души, в това число четирима цивилни, починаха при избухналите по-рано през седмицата конфликти сред враждуващи милиции в либийската столица Триполи, заяви през днешния ден либийското министерство на опазването на здравето, представено от ДПА.

При следващ изблик на принуждение в Либия в сряда избухнаха боеве сред милиции, свързани с подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление, и конкурентна секта от град Тархуна, югозападно от Триполи, заяви Българска телеграфна агенция.

Сред жертвите беше и фоторепортер, умрял през вчерашния ден, до момента в който отразявал насилието.

Сред починалите са още 11 бойци на милициите и един човек, който към този момент остава неидентифициран. Около 65 души са ранени съгласно министерството.

Днес като цяло ситуацията в зоната на боевете е спокойна, както заяви свидетел. Местни водачи поставят старания да сложат завършек на насилието, което наруши примирието, реализирано през септември под егидата на Организация на обединените нации.

След въоръжения протест през 2011 година, свалил от власт дългогодишния деспот Муамар Кадафи, Либия потъна в безпорядък. Оттогава тя се трансформира в директна точка за стопански мигранти и претенденти за леговище, насочили се към Европа, отбелязва ДПА.

В Либия има две паралелни управляващи: едната е държавното управление в Триполи, а другата е държавното управление в източния град Тобрук.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР