Най-малко 150 души са убити през последните 24 часа при

...
Най-малко 150 души са убити през последните 24 часа при
Коментари Харесай

150 убити за 24 часа при ожесточена битка в Йемен

Най-малко 150 души са убити през последните 24 часа при яростни боеве в йеменския град Ходейда, оповестиха военни и медицински източници, представени от Агенция Франс Прес.

Осведомителната организация отбелязва, че кръвопролитията са на фона на интернационален напън за прекъсване на огъня в пристанищния град.

Лоялни на държавното управление сили, подкрепяни от водената от Саудитска Арабия коалиция, се бият против поддържани от Иран бунтовници, наречени хуси. Правителствените сили се пробват да завладяват града на Червено море, защото 14 милиона жители са пред риск от апетит, в случай че не се освободят доковете на пристанището.

Ако пристанището в Ходейда е унищожено, това може да сътвори изцяло пагубна обстановка, предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Боевете би трябвало да бъдат прекъснати, би трябвало да се сложи начало на политически спор, би трябвало да се приготви огромен филантропичен отговор, с цел да избегнем най-лошото през идната година, акцентира той.

Военен източник от проправителствената коалиция съобщи, че бунтовниците са отблъснали огромна офанзива към пристанището, което е под контрола на хусите от 2014 година

Правителствените сили доближиха до жилищните квартали на града след 11-дневни боеве.

111 бунтовници и 32 бойци от държавните сили са убити тази нощ. Има и няколко починали измежду цивилните. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР