Най-малко 116 души са били убити и 80 ранени по

...
Най-малко 116 души са били убити и 80 ранени по
Коментари Харесай

116 убити и обезглавени при клане в затвор

Най-малко 116 души са били убити и 80 ранени по време на конфликт сред незаконни банди в еквадорски затвор, съобщи Sky News, базирайки се на службите за сигурност в южноамериканската страна.

Това е най-смъртоносното кръвопролитие в затвор в историята на Еквадор. Президентът Гилермо Ласо постанови изключително състояние в затворническата система на страната, което разрешава на държавното управление да изпрати служители на реда и бойци в пандизите.

Сблъсъците са избухнали в пандиза в град Гуаякил сред незаконни фракции, борещи се за въздействие в пандиза. Според управляващите нарушителите са свързани с интернационалните наркокартели. Най-малко пет от жертвите са били обезглавени в страшното кръвопролитие зад решетките. „ За страдание пандизите се трансформират в територии за разногласия за власт от незаконни групировки”, съобщи президентът на Еквадор.

Кадри, публикувани в обществените мрежи, демонстрират десетки тела да лежат по земята в подиуми, които наподобяват на полесражение. Полицията съобщи, че в конфликтите сред пандизчиите са били употребявани ножове, бомби и даже огнестрелни оръжия. Не за първи път в еквадорски затвор се стига до сходни батални подиуми, само че за първи път в историята на страната жертвите са толкоз доста. През пандиза се събраха разплакани близки и родственици на арестантите, с цел да получат информация за тях дали са живи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР