Най-малко 11 души са били задържани на протеста пред сградата

...
Най-малко 11 души са били задържани на протеста пред сградата
Коментари Харесай

Има задържани на протеста срещу Порошенко в Киев

Най-малко 11 души са били арестувани на митинга пред постройката на Върховната рада в Киев. По-късно трима от тях са били освободени. Това се споделя в малко изказване на полицията. Припомняме, че се стигна до конфликти сред полиция и стачкуващи. Полицията употребява сълзотворен газ против протестиращите.

Униформените се пробваха да щурмува палатковия град, който беше ситуиран в Мариинския парк, намиращ се до Народното събрание.

Вчера няколко хиляди души със флагове на националистическите партии " Национален корпус " (създаден на основата на батальона " Азов " ), " Свобода ", а също " Движение на нови сили ", " Отечество ", " Самопомощ " и редица публични организации проведоха митинг пред Върховната рада.

Те настояха за анулацията на имунитета на депутатите, смяна на изборното законодателство и основаването на профилиран съд за битка с корупцията.

Михаил Сакаашвили, който е едно от главните лица на митинга, съобщи, че в случай че техните претенции не бъдат изпълнени, протестиращите ще упорстват за оставката на Порошенко.

Във вторник вечерта сред протестиращите и служителите на реда се развихриха конфликти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР