Най-малко 10 косатки са попаднали в капана на морския лед

...
Най-малко 10 косатки са попаднали в капана на морския лед
Коментари Харесай

Косатки се озоваха в леден капан в Япония

Най-малко 10 косатки са попаднали в клопката на морския лед край северния японски остров Хокайдо, заяви публичната телевизия NHK.

Служители от крайбрежния град Раусу обявиха, че нямат опция да спасят косатките, които за пръв път са били видяни от локален риболовец, заяви NHK.

" Нямаме различен избор, с изключение на да изчакаме ледът да се разтопи и те да освободят по този метод ", съобщи чиновник на Раусу пред NHK.

Във вторник сутринта локален риболовец се е свързал с бреговата охрана в Раусу, с цел да заяви, че е видял косатка, заклещена от ледената маса близо до брега, оповестява NHK, базирайки се на локалната брегова защита.

На фрагменти от дрон, споделени от локалната организация за отбрана на дивата природа Wildlife Pro LLC, се вижда по какъв начин косатките се борят в дребна междина сред ледените потоци. Според изказването на организацията във Фейсбук тя се е натъкнала на морските жители, до момента в който е правила морски проучвания.

" Видях към 13 косатки, чиито глави стърчаха от дупка в леда ", споделя пред NHK чиновник на Wildlife Pro LLC, който е снимал видеото.

" Изглеждаше, че се мъчат да дишат, и изглеждаше, че измежду тях има три или четири дребни ".

Липсата на вятър в региона в допълнение усложнява обстановката, задържайки косатките в ледения капан. 

Всяка зима морският лед завладява крайбрежието на Хокайдо, който е най-ниско разположеният морски лед в света, само че през последните години равнищата му понижават с ускоряването на световното стопляне.

През 2005 година група косатки също попадат в клопката на дрейфуващия лед край крайбрежията на града и по-късно умират, оповестява NHK, като се базира на представители на град Раусу.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР