Най-малко 10 души, сред които четирима полицаи, са ранени по

...
Най-малко 10 души, сред които четирима полицаи, са ранени по
Коментари Харесай

Най-малко 10 ранени на протест срещу COVID мерките в Германия

Най-малко 10 души, измежду които четирима служители на реда, са ранени по време на митинг против рестриктивните мерки в немския град Грайц в провинция Тюрингия, оповестяват локалните органи на реда, представени от ДПА.

Митингът се е провел в събота вечерта и е събрал към 400 души. От полицията оповестяват, че проявата не е била позволена, не са се спазвали ограниченията са отдалеченост и носене на маски, което е провокирало тяхната интервенция.

Ситуацията е ескалирала и се е наложило служителите на реда да употребяват сълзотворен газ и палки, с цел да усмирят изключително нападателните участници. Повдигнати са 20 обвинявания за нарушение на публичния реди и опозиция против органите на реда.

Демонстрации против рестриктивните мерки се организираха в събота и в други градове на Тюрингия като Баден Либенщайн, Рудолщад и Зондерхаузен. Събрали са се общо малко над 1000 души, оповестява РНД.

По време на срещата на канцлера и министър председателите на федералните провинции на 21 декември беше решено, че най-късно от 28 декември в частни жилища и къщи ще могат да се събират най-много 10 души, без значение дали са имунизирани или са се заразили с COVID-19. Изключение се прави за деца на възраст под 14 години.

Достъпът до заведенията за хранене, магазините и публичния превоз е стеснен за лица, които са имунизирани и са се възстановили от COVID-19. На някои места се ползва правилото 2G+, което значи, че с изключение на документ за имунизация или доказателство за предходно заболяване би трябвало да визиите и негативен резултат от тест за ковид, годен не повече от 24 часа след теста.

Големи събития, в това число футболни мачове, могат да се организират, само че без аудитория. Това се отнася за всички спортни, културни и други събития. Дискотеките, клубовете и питейните заведения в цялата страна са затворени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР