Най-малко 10 души са убити при израелски въздушни удари в

...
Най-малко 10 души са убити при израелски въздушни удари в
Коментари Харесай

Тежки въздушни удари срещу Газа. Израел уби висш командир на „Ислямски джихад“

Най-малко 10 души са убити при израелски въздушни удари в линията Газа, в това число върховен пълководец на палестинска въоръжена група „ Ислямски джихад “.

Премиерът на Израел сподели, че интервенцията е предизвикана от "непосредствена опасност " от страна на „ Ислямски джихад “ след ареста на един от неговите членове при започване на седмицата. Групировката изстреля повече от 100 ракети против Израел като "първоначален отговор ". Повечето бяха прихванати от израелския противоракетен щит "Железен купол ".

"Ислямски джихад " е прокси на Иран, който желае да унищожи израелската страна и да убие почтени израелци. Ние ще създадем всичко, което би трябвало, с цел да защитим нашия народ ", сподели израелският министър председател Яир Лапид. По думите му Израел не е заинтригуван от продължителна интервенция в линията Газа, само че „ не се опасява от такова развиване на обстановката “.

„ Ислямски джихад “, която е подкрепяна от Иран, има централа в сирийската столица Дамаск и е една от най-силните въоръжени групировки в Газа. Тя е виновна за доста офанзиви, в това число ракетен обстрел и пукотевица против Израел.

Това е най-острата борба сред Израел и въоръжените групировки в Газа от 11-дневната война през май 2021 година, при която починаха 260 палестинци и 14 израелци, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР