Най-малките ученици от първи до четвърти клас, които в момента

...
Най-малките ученици от първи до четвърти клас, които в момента
Коментари Харесай

Щадящи тестове за най-малките ученици, ако родителите са съгласни

Най-малките възпитаници от първи до четвърти клас, които сега са на отдалечено образование, се чака от другата седмица да учат присъствено. Това ще става с тестване два пъти в седмицата с така наречен щадящи слюнчени проби. При триумф този способ ще се приложи и в по-горните класове. Учителите също би трябвало да показват зелен документ за имунизация, преболедуване или негативен тест.

Снимка: btvnovinite.bg

Мила към този момент желае да се върне в клас, с цел да се вижда с приятелите си.

„ Онлайн би трябвало да седиш непрекъснато на компютъра. Могат да ти се скапват очите “, отбелязва първокласничката.

Според майка й присъственото образование е за предпочитане пред отдалеченото, само че не непременно.

„ Моята щерка не желае да бъде тествана. Това би било нещо стресиращо, въпреки и да са тези неинвазивни способи за тестване. Първо, сме имунизирани освен аз и брачният партньор ми, само че и родата. Защо би трябвало да бъде тествана тя, при положени, че ние сме взели всички ограничения с оглед ограничение на болестта “, пита майката.

Преподавателите ще бъдат подготвени да правят щадящите слюнчени проби, подсигуряваха от просветното ведомство.

„ Напълно съм подготвена, пробата, който се прави е със слюнка. Изключително елементарен и безвреден, показва Александра Георгиева, начален преподавател по музика в 51 СУ „ Елисавета Багряна “.

Снимка: btvnovinite.bg

Според Ива Асенова, зам.-директор на учебното заведение обаче, не е добре учителят да влиза в ролята на медицински експерт, по тази причина би трябвало да се намерения за различен вид.

Тестовете ще обезпечи страната за месец напред, използването им стартира от другата седмица.

„ Ще осигурим 13 млн. лв. за закупуване на щадящите проби, при които се отделя слюнка от детето, която се изследва “, изясни през днешния ден на брифинг министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

„ По отношение на учителите акцентът не е върху това, че те би трябвало да имат документ. Ако го нямат, те ще бъдат тествани по два пъти седмично по същия метод “, означи и проф. Николай Денков, министър на образованието и науката.

За да преминат децата в клас, министърът прикани родителите да дават единодушие за тестванията на децата.

Снимка: btvnovinite.bg

Целта на тестването на най-малките възпитаници е, с изключение на да ги върне в клас, и да се избегне карантинирането на цели паралелки, сподели още министърът на опазването на здравето. А тестването най-вероятно ще се прави по време на първия образователен час.

През последната седмица броят на заболелите деца надвиши 500 за ден.

На отдалечено образование сега са децата в разнообразни общини в 19 области, демонстрират данните на Министерството на образованието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР