Най-лошият сценарий за детонация на ядрено оръжие в орбита от

...
Най-лошият сценарий за детонация на ядрено оръжие в орбита от
Коментари Харесай

Най-лошият сценарий за руското антисателитно оръжие: Безразборен ядрен взрив в Космоса

Н ай-лошият сюжет за експлозия на нуклеарно оръжие в орбита от страна на Русия би бил пагубен, съобщи късно в петък ръководителят на немското военно галактическо командване генерал-майор Михаел Траут. 

По време на съпътстващо събитие на Мюнхенската конференция по сигурността Траут беше безапелационен, че има " повече въпроси, в сравнение с отговори ", когато става въпрос за разкритията от предходната седмица в Съединени американски щати, че се допуска, че Русия създава някаква форма на антисателитно нуклеарно оръжие. 

Макар да звучи като научна фантастика, към момента не е ясно дали такова галактическо оръжие е наземна ракета или ориентиран галактически транспортен съд с нуклеарна мощ, кадърен да унищожава спътници в орбита, оповестява Politico.  

Най-лошият сюжет на разхвърлян нуклеарен гърмеж в Космоса, който излъчва електромагнитен подтик, изпепеляващ спътниците в ниската околоземна орбита, би бил унищожителен за всички, споделя Траут. 

" Ако някой се осмели да взриви нуклеарно оръжие във високата атмосфера или даже в Космоса, това малко или доста би означавало завършек на използваемостта на това световно общо пространство ", показва Траут. 

Последиците от офанзивата биха били превръщането на хиляди мигащи спътници, които в този момент бръмчат в орбита, в отпадък, който се трансформира в парчета. 

Russia’s nuclear space weapon a risk for all, says German Space Command chief
— Not Black, Brown or White. We are Americans (@RiseAmericans)
" Никой не би оживял при сходна акция - нито един спътник, нито китайски, нито съветски, нито американски, нито европейски ", сподели Траут.

" Ако някой пресметне рационално, никой не би употребявал такова оръжие в Космоса ", добавя той.  

Разполагането на нуклеарно оръжие в Космоса би било и в несъгласие с Договора за космоса на Организация на обединените нации от 1967 година , споделя Траут, защото той не разрешава инсталирането на оръжия за всеобщо заличаване в орбита. Ако Русия предприеме дейности в Космоса и извади от строя комерсиалните спътници, очаквайте стопански удар от банковия бранш до енергетиката, който ще коства трилиони долари, споделя Лудвиг Мьолер, шеф на Европейския институт за галактическа политика. 

Миналата година Германия публично откри своето галактическо командване, а Франция и Обединеното кралство направиха същото като част от напъните да стартират да построяват надеждна отбрана на държавната и комерсиалната инфраструктура в орбита. 

Въпреки че Китай и Индия бързо развиват галактическите си технологии, бруталната война на Русия в Украйна и готовността ѝ да подписва военни галактически покупко-продажби със глобени страни като Северна Корея и Иран, я трансформират в опасност. 

Официални лица във Вашингтон обаче се стремят да изяснят, че макар разследващите данни няма непосредствена опасност от Космоса. 

" Въпреки че стремежът на Русия към този съответен капацитет е притеснителен, няма непосредствена опасност за ничия сигурност ", безапелационен е съветникът на Белия дом Джон Кърби.

" Не става дума за оръжие, което може да бъде употребявано за нахлуване против хора или да аргументи физическо заличаване тук, на Земята ", счита той.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР