Най-лошите опасения относно здравето на словашкия премиер Роберт Фицо са

...
Най-лошите опасения относно здравето на словашкия премиер Роберт Фицо са
Коментари Харесай

Животът на премиера Фицо вече е извън опасност, но състоянието му остава тежко

Най-лошите опасения по отношение на здравето на словашкия министър председател Роберт Фицо са минали за момента и към този момент няма заплаха за живота му. Това увери вицепремиерът на Словакия Роберт Калинак, предава Reuters, представена от ИА Фокус.

Простреляният министър-председател обаче няма да бъде изместен от болничното заведение в Банска Бистрица, където бе настанен за незабавна здравна помощ, добави Калинак.

" Казахме, че желаеме да се доближим до позитивната прогноза, в този момент сме една стъпка по-близо до нея. Премиерът излезе от обстановка, която директно застрашаваше живота му, само че обстановката към момента е сериозна, има потребност от интензивни медицински грижи.Няма да има проекти в близко бъдеще, никакви премествания (в други лечебни заведения - бел. ред.)... Можем да считаме положението му за устойчиво, с позитивна прогноза ", акцентира вицепремиерът.

Опитът за убийството на Фицо бе осъществен на 15 май в град Гандлова, на 190 километра от столицата Братислава. Премиерът излезе пред събралите се жители, при което против него бяха създадени пет изстрела.

Фицо бе уцелен от четири патрона, единият от които е пронизал корема му. Той бе откаран с хеликоптер в болница в Банска Бистрица, опериран и подложен в изкуствена кома. По последни данни положението му е устойчиво, само че към момента тежко.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР