Най-конкурентното първенство от години се очертава в Североизточната Трета лига,

...
Най-конкурентното първенство от години се очертава в Североизточната Трета лига,
Коментари Харесай

Три нови отбора ще играят в Североизточната Трета лига

Най-конкурентното състезание от години се обрисува в Североизточната Трета лига, защото през новия сезон 2023/24 ще вземат участие 16 тима, а новаците дават поръчка да играят сериозна роля. Това е мнението на ръководителя на Зоналния съвет на БФС във Варна Георги Мирчев. Другата причина за мощно състезание е усъвършенстваните съвсем на всички места бази на тимовете.

Североизточна Трета лига ще бъде с 16 тима, като новите членове на групата са три: Фратрия (Варна), Бенковски (Исперих) и ФК Кубрат 2016. Черноморец (Балчик), който влезе във Втора лига, както и Ботев (Нови Пазар) – изпаднал в регионалните групи, към този момент не са част от дивизията. Останалите тимове по реда на класирането, които ще вземат участие в шампионата на това равнище, са Септември (Тервел), Светкавица (Търговище), Черноломец (Попово), Лудогорец III, Рилци, Спартак II (Варна), Доростол (Силистра), Волов (Шумен), Дунав II (Русе), Локомотив (Русе), Черно море II (Варна), Спортист (Генерал Тошево), Устрем (Дончево). Отборът на Фратрия пък по всяка възможност ще приема гостите си на стадиона в курорта Албена.

" Имаме три поръчки от тимове от регионалните групи за влизане в Трета лига и нито една от отказващ се тим. Радващо е, че всички си оправиха базите, даже новаците от Кубрат се стараят и поставят поливна система. Единствено има потребност от по-добър терен в Дончево. Мога да похваля тимът на Рилци, който до момента играеше на изкуствения терен на стадион Дружба в Добрич. Те построиха нов, превъзходен терен, да не кажа цялостен стадион. Благодарение на Валентин Пейчев и на кмета на Добрич Йордан Йорданов. И към формалния терен за мачове се вършат още терени. Ще се трансформира в страхотна база. Още по-радващо е, че разчитат на млади футболисти ", разяснява Мирчев пред Българска телеграфна агенция.

Особено сериозна организация стягат в Исперих, където кметът на града Белгин Шукри не жали сили и време, с цел да вдигне равнището на локалния Бенковски. Преди години под името ФК Хан Аспарух градския клуб се подвизаваше с триумф в Северната Б група. Старши треньор в този момент ще бъде легендата на Шумен Сашо Димов, а вървят диалози със съседите от Лудогорец да им бъдат преотстъпени футболисти без контракти.

Първенството в тази трета дивизия ще стартира на 12-и август, а тъкмо месец по-рано – на 12-и юли ще се организира заседание с клубовете и ще бъде изтеглен чоп за новото състезание. На върпосната среща ще бъдат раздадени по 10 публични мачови топки на клубовете от Трета лига, както и принадлежности на други, новосформиращи се тимове, главно в детско-юношеския футбол. БФС-Варна е подготвил екипи за детски тимове, мрежи за порти и други детайли от подготвителната работа.

" Все още не знаем дали ще има състезание за старша възраст Зона U19. Чакаме да забележим поръчките. През предходната година едвам пет клуба желаеха да се включат, а с такава численост няма по какъв начин да има състезание. Насочихме ги да играят като втори тимове в регионална група или Трета лига. И мисля, че бяха удовлетворени. Ако тази година има 8-10 поръчки, ще създадем група за 19-годишните. Останалите шампионати в Зона Варна си остават – групи в младша възраст, деца, подготвителна възраст деца, както и развиваме форматите Футбол 9, Футбол 7 и Футбол 5, съобщи още ръководителят на районната футболна централа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР