Най-късно в средата на юли промените в Конституцията влизат в

...
Най-късно в средата на юли промените в Конституцията влизат в
Коментари Харесай

Славов: Разговор с Пеевски за конституцията си струва заради България

Най-късно в средата на юли измененията в Конституцията влизат в Народното събрание. Това предвижда пред Нова телевизия правосъдният министър Атанас Славов . Първото гласоподаване той вижда през септември.

Заслужава си поради България присъединяване на Делян Пеевски в конституционния спор , по думите му. Той желае правдивост за хората, а прокуратурата да не пази избрани лица. Хората желали измененията , съгласно Славов.

Припомняме, с ротация Движение за права и свободи в комисията за промени в Конституцията, която до този миг обаче не е провела нито едно съвещание. На този стадий се водят обособени диалози най-вече във формат ПП/ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. В един от последните такива диалози е било реализирано съгласие в самата комисия да не влизат ярки политически лица, а Пеевски разгласи, че ще се отдръпна, както и това ще направи и Христо Иванов. Комисията ще бъде формирана от тесни експерти.
 Пеевски излиза от комисия, ГЕРБ, ПП/ДБ и Движение за права и свободи сближават визии за Конституцията
Пеевски излиза от комисия, ГЕРБ, ПП/ДБ и Движение за права и свободи сближават визии за Конституцията

В комисията няма да има знакови лица, а единствено специалисти

В плана на Движение за права и свободи за промени на главния закон има хрумвания, които могат да бъдат възприети, също съгласно министъра.

Демократична България предлага министърът на правораздаването да има пълномощия да показва основния прокурор, само че борбата е обвинител номер едно да носи отговорност . Прокуратурата да проверява всички, желае още министърът.

Освен това ПП/ДБ желаят мандатът на основния прокурор да е 5 години.  Първоначално бе оповестено, че се върви въобще към концепцията. В момента има свръхконцентрация на власт в основния прокурор , счита той.

Друга смяна, която се обмисля, е постоянното държавно управление при оставка да играе ролята на служебно. Обмисля се и гръцкия вид.

Дебатът за ролята и мястото на Следствието е значим спор, посочи той.

Министърът е подготвен да си тръгне от властта, в случай че в измененията в конституцията не залегнат европейските стандарти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР