Най-късно до 10 декември съдия Даниела Талева, която беше избрана

...
Най-късно до 10 декември съдия Даниела Талева, която беше избрана
Коментари Харесай

Съдията, избрана да разследва главния прокурор, пожела независимост

Най-късно до 10 декември арбитър Даниела Талева, която беше определена на инцидентен принцип да работи по сигнали против краткотрайно изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, би трябвало да встъпи като обвинител, който да може да проверява основния прокурор и неговите заместници. Това стана ясно по време на съвещание на Висшия правосъден съвет, на което Талева беше изслушана по въпроси, свързани с бъдещата си работа, заяви БНР.

Към днешна дата тя си пожела, когато встъпи, най-малко да има кабинет, само че на място, на което ще се усеща най-независима от лицата, които ще проверява, т.е. да не се засича всекидневно с Борислав Сарафов. И прикани правосъдните кадровици да ѝ спомагат с каквото могат, тъй че да компенсират съществуващите законодателни пропуски.

С встъпването на Талева на процедура започва механизмът за следствие на основния прокурор, към действието на който има много логистични и организационни незнайни. След чуването Висшият правосъден съвет не взе съответно решение и занапред ще мисли какво би трябвало да се направи. Даниела Талева изясни, че в оставащите ѝ дни ще завърши делата, по които е работила като углавен арбитър, с цел да не се постанова, поради нейното предопределение, те да стартират изначало. В първата си обществена демонстрация първият специфичен прокурор, който ще проверява основния, изясни тъй като е приела да е част от този нов механизъм.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР