Най-известният средновековен скален манастир по Българското Черноморие – Аладжа манастир,

...
Най-известният средновековен скален манастир по Българското Черноморие – Аладжа манастир,
Коментари Харесай

Сред културно-историческите обекти във Варна Аладжата води по приходи от туристическия сезон

Най-известният феодален скален манастир по Българското Черноморие – Аладжа манастир, е с най-вече доходи измежду културно-историческите обекти, посетени от туристите това лято във Варна.

Монашеската обител води класацията с приходи от 208 000 лв., които са над 1/3 от общите доходи до края на октомври за РИМ Варна в размер на 650 000 лв.. След Аладжата са Историческият музей в града, Големите Римски терми и Побити камъни край Девня. Въпреки слабият круизен сезон с посещаване на единствен пътник, РИМ Варна регистрира растеж от 20% на приходите по отношение на същия интервал на предходната година при непроменени билети за визити.

55 хиляди възрастни и 10 хиляди деца са катерили лабиринтите на Аладжа манастир, само че единствено 700 туристи са гледали неповторимия аудиовизуалния театър „Легенди от Аладжа манастир“, уточни уредникът Валери Кинов. Той разяснява, че макар огласения взрив на туристи, към момента са слаби визитите на родните забележителности.“Ол инклузивът продължава да изяжда културния туризъм“, разяснява историкът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР