Най-известният български боксьор Кубрат Пулев говори навръх националния празник Трети

...
Най-известният български боксьор Кубрат Пулев говори навръх националния празник Трети
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Любовта е истинският патриотизъм

Най-известният български боксьор Кубрат Пулев приказва точно на националния празник Трети март и пожела хората да обичат повече родината. Кобрата даде изявление пред бТВ преди заминаването си за Съединени американски щати, където тази заран изгледа осмата поредна победа на професионалния кръг на брат си Тервел.

Пулев за следващ път се появи като родолюбец и призна, че се гордее с името си, въпреки като дребен да е търпял насмешки.

" Патриотичният дух не е просто един урок, а едно изцяло образование, цялостна линия. Той се придвижва, той се предава.

В известна степен името дефинира живота на индивида. Така го усещам със сърцето и душата си. Това ми е любовта към България, към българския народ. Може би е от името, може би е освен от това, което са ме учили... може би е в поколенията. Баща ми е от с. Баня, Пловдивско и моите прародители са едни от най-големите революционери.

Когато бяхме дребни се срамувахме от имената ни, никой не се споделяше по този начин и всички деца ни се подиграваха и ни се смееха. На по-късен стадий, към този момент чак на 18 години, започнах да правя оценка като някой каже Кубрат. До такава степен не имаме вяра в себе си и не ценим историята си.

Грешно е да казваш - Какво ми е дала България? Патриотизмът е обич към родината, нищо друго. България връщане обратно няма, ще става все по-хубаво.

Гордея се с великите българи преди нас. И в този момент има доста спортисти, професори и други българи, от които човек може да се учи. Националният химн е моята мотивация, моята премия. Мед ми капе на сърцето, когато го чуя.

Пожелавам на всички българи освен на Трети март да са патриоти и да обръщат повече внимание на децата си ", разяснява Кобрата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР