Най-известната теория на Стивън Хокинг за черните дупки наскоро беше

...
Най-известната теория на Стивън Хокинг за черните дупки наскоро беше
Коментари Харесай

Всичко във Вселената е обречено да се изпари

Най-известната доктрина на Стивън Хокинг за черните дупки неотдавна беше преразгледана, от което излязоха някои притеснителни изводи като това, че всичко във Вселената е обречено да се изпари .

Physicists find that Hawking radiation doesn't just apply to black holes -- and what that tells us about the ultimate fate of the universe
— @TalesOfWhoa (@TalesOfWhoa)
През 1974 година Хокинг предположил в последна сметка може да е допустимо черните дупки да се изпаряват посредством загуба на това, което в този момент е известно като радиация на Хокинг - последователно източване на сила под формата на светлинни частици, които извират към извънредно мощните гравитационни полета на черните дупки . Ново преразглеждане на теорията допуска, че радиацията на Хокинг не се основава единствено посредством лишаване на сила от черните дупки, само че и от всички обекти с задоволително маса.

Ако това съмнение е правилно, това би означавало, че всичко във Вселената един ден ще изчезне - силата постепенно ще изтече под формата на светлина.

„ Това значи, че даже обекти без небосвод на събитията [гравитационна точка, след която няма връщане - гравитационната мощ на черната дупка става толкоз огромна, че превъзмогването ѝ е невероятно даже и за светлината], като останките от мъртви звезди и други огромни обекти във Вселената, също имат този тип радиация ", споделя водещият създател Хайно Фалке, професор по астрофизика в университета Радбуд в Холандия. „ И след доста дълъг интервал това би довело до изпаряване на всичко във Вселената, тъкмо както се случва при черните дупки. Това трансформира освен нашето схващане за радиацията на Хокинг, само че също по този начин и виждане ни за Вселената и бъдещето й. “

International Research Conference on High Energy Physics
Visit Our Website:

Hawking radiation is the theoretical thermal black body radiation released outside a black hole's event horizon.
— victoria anisa (@PSciencefather)
Според квантовата доктрина на полето няма такова нещо като празен вакуум. Космосът в действителност изпълнен с трептения, които, в случай че са наситени с задоволително сила, случайно се преобразуват във виртуални частици , произвеждайки снопове светлина с доста ниска сила или още фотони.

В забележителната публикация на Хокинг, оповестена през 1974 година, той предсказва, че голямата гравитационна мощ на черните дупки ще провокира точно такова битие на фотони . Според общата доктрина на относителността на Айнщайн, гравитацията изкривява пространство-времето, по този начин, че колкото повече се доближават до голямото гравитационно привличане на сингулярността на черна дупка, толкоз повече квантовите полета се изкривяват.

The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.

—Stephen Hawking
— Vala Afshar (@ValaAfshar)
Поради особеностите на квантовата механика, това деформиране основава неравномерни джобове с друго движещо се време, от което следват пикове на силата в полето. Тези енергийни несъответствия карат фотоните да се появяват в изкривеното пространство към черните дупки, изсмуквайки сила от полето им, с цел да могат да избухнат в съществуването си. След това е допустимо частиците да съумеят да избягат от черната дупка и тъкмо това лишаване на сила предиздвикало Хокинг да заключи, че - след голям интервал от време, доста по-дълъг от актуалната възраст на Вселената - черните дупки в ще изгубят цялата си сила и ще изчезнат изцяло .

Но в случай че гравитационно поле е всичко, което е належащо, с цел да се произведат квантови флуктуации и фотони, какво пречи на всеки обект с маса, изкривяваща пространство-времето, да сътвори радиацията на Хокинг? Дали с цел да възникне е необходим хоризонта на събитията на черна дупка или може да се прояви в космоса? За да изследват тези въпроси, създателите на новото проучване анализирали радиацията на Хокинг през обектива на от дълго време планувано събитие, наречено резултат на Швингер, при което теоретично може да се генерира материя от мощните изкривявания, породени от електромагнитно поле.

Stephen Hawking's most famous prediction could mean that everything in the universe is doomed to evaporate, new study says
— John Lounsbury (@jlounsbury59)
Прилагайки резултата на Швингер към теорията на Хокинг, физиците основали математически модел, който възпроизвежда радиацията на Хокинг в пространства с диапазон на напрежение от гравитационното поле. Според новата им доктрина не е нужен небосвод на събитията, с цел да може силата да стартира постепенно да изтича от даден солиден обект под формата на светлина - гравитационното поле на обекта е задоволително положително единствено по себе си.

„ Успяхме да покажем, че даже оттатък черните дупки пространство-времето играе огромна роля в основаването на радиация “, сподели в изказването вторият създател на изследването, Валтер ван Суйлеком, професор по математика в университета Радбуд. „ Частиците се разделят и оттатък черната дупка от силите на гравитационното поле. “

In 1974, Stephen Hawking showed that black holes aren't stable, but emit radiation and decay. Nearly 50 years later, it isn't just for black holes.
— Big Think (@bigthink)
Какво значи теорията на откривателите в реалност, не е ясно. Възможно е, защото материята, която построява звездите и планетите остарява, тя в последна сметка да претърпи енергийно превръщане и да премине в ново свръхниско енергийно положение. Това може да се окаже задоволително, с цел да срине цялата материя в черните дупки , които могат да продължат постепенно да излъчват светлина, до момента в който и те самите изчезнат безследно.

За страдание (или за благополучие, според от това до каква степен се притеснявате от изпаряванията), всичко това са единствено спекулации, които към момента не са доказани. Ако всичко е предопределено да изчезне в проблясъка на студена светлина, би трябвало да има доста места, на които да можем да потърсим отговори.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР