Най-интересното от утрешния брой на Марица. Градушката обрули шофьорите с по

...
Най-интересното от утрешния брой на Марица.
Градушката обрули шофьорите с по
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: ВиК иска 3,60 лв. за кубик вода през 2026...

Най-интересното от утрешния брой на " Марица ".

Градушката обрули водачите с по 40 лв. на дупка
Зачестилите градушки в последните дни удариха неприятно по джоба множеството водачи. Тези, които са си икономисали застраховка " Каско ", в този момент ще би трябвало да се бръкнат, с цел да поправят ламарините по возилата си. Сервизите пък имат твърди цени за надупчените от частите лед возила.

Черни пътища, прахуляк и тиня в " Беломорски " и " Остромила "
Жителите на " Беломорски " и " Остромила " със лични средства се пробват да изградят инфраструктурата, с цел да имат вода, канал, ток и най-малко някакъв метод за прекосяване. За 30-те години на демокрацията в тези два квартала, наречени VIP, са издигнати цифром и словом две нови основни улици с асфалт и подземни връзки.

ВиК желае 3,60 лева за кубик вода през 2026-а
Цената на водата за битовите консуматори ще доближи 3,60 лева./куб. м с Данък добавена стойност през 2026 година, в случай че от КЕВР одобрят препоръчаното от ВиК-Пловдив нарастване в петгодишния проект. Увеличението е обвързано с вложенията, които водният оператор би трябвало да извърши, с цел да усъвършенства качеството на услугата и да понижи загубите във водопроводната мрежа.

Шпионските кавги не са в полза на България – изявление с Н. Пр. Елеонора Митрофанова, дипломат на Руската федерация у нас

Вече построяват стените на подлеза " Модър - Царевец "
На ул. „ Царевец “ към този момент са построени шлицови стени към жп линията, а при започване на тази седмица стартират да се строят на ул. „ Модър “. Те се вършат за да се укрепи структурата на подлеза. Дълбочината им е оразмерена сред 4 и 20 метра според от равнището на двете улици при слизане в подземния тунел под железницата.

Издирват 280 седмокласници да подадат документи за гимназия
Най-малко 280 седмокласници ще бъдат издирени поименно, с цел да бъдат уговаряни родителите им да попадат документи за гимназия. По данни на Регионалното ръководство на образованието от общо 5852 завършващи главно обучение в Пловдивска област на националното външно оценяване по български език и литература не са се явили 238, а по математика - 278 възпитаници.

Най-скъпата хотелска стая в Пловдив гони 500 лв.
Най-скъпата хотелска нощувка за двама в Пловдив възлиза на 483 лв.. Срещу тази сума наемате апартамент с повърхност 40 квадрата в сърцето на Стария град с двойно легло king size и получавате изобилна закуска плюс безвъзмезден паркинг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР