Най-интересният от години насам международен авиосалон беше открит днес на

...
Най-интересният от години насам международен авиосалон беше открит днес на
Коментари Харесай

Бурже 2019: Русия се завърна, „Еърбъс” с нов удар по „Боинг”

Най-интересният от години насам интернационален авиосалон беше открит през днешния ден на парижкото летище „ Бурже”. Събитието, което е самобитна „ витрина” на достиженията в авиационната промишленост, за първи път от 6 години ще бъде и с съветско присъединяване, а също така и ще зададе трендовете на пазара за пътнически самолети след фиаското на „ Боинг” и злополуките с новия модел „ 737МАКС-8”, оповестяват международните организации.

С интерес ще се наблюдават и презентациите на разработките в региона на кибероръжията, високоточните системи и другите перспективни планове.
Снимка: EPA
Именно с представянето на модел на нов френско-германски изтребител и подписването на контракт за развиването му ще стартира същинската част от авиосалона. Той е опция на лансирания от Съединени американски щати по линия на НАТО F-35. Вашингтон може да се лиши от още един евентуален покупател на новия си изтребител – Турция, която разгласи желанието си да се снабди с съветски зенитно-ракетни комплекси.
Германия и Франция стартират работа по нов военен аероплан Машината ще е съперник на американския F-35 и ще размени "Еврофайтър " и "Рафал "
В отговор южната ни съседка показа на ревюто макет в действителни размер на военен аероплан от пето потомство. „ Те Еф – Екс” наподобява на аналозите си от Съединени американски щати и Русия – F-35 и Т-50, като от Анкара са безапелационни, че имат нужните технологии, с цел да разполагат с конкурентоспособен създаден „ у дома” изтребител, който да се употребява през идващите десетилетия.
Снимка: Reuters
Друг политически сюжет с проекция на ревюто ще е задочният конфликт сред Съединени американски щати и Иран, който се изостри през предходната седмица след набези против танкери с неразбираем причинител и обвинявания от Вашингтон към Техеран.

Едно огромно завръщане

От началото на кримската рецесия през 2014 година Русия не участваше в този вид изложби като се изключи пътническия „ Сухой Суперджет 100”, който обаче беше представян от компании от трети страни.

Гигантският самолет-амфибия „ Бериев Бе-200Чс” ще постави завършек на протеста. Машината, предопределена за битка с пожари ще направи проява и ще е налична за оглед на земята. Пазар за този вид машини има в Южна Европа, където горските пожари всяка година гълтам милиони декари в труднодостъпни региони. Самолетът може също така да се употребява за хигиеничен и товарен превоз.
Снимка: iStock
Бойната авиация на Руската федерация няма да прави демонстративни полети към Париж, само че посетителите ще могат да прегледат огромни модели на новия изтребител Су-57 (Т-50), Су-32, Су-35, палубния МиГ-29К, СУ-30СМ, учебно-бойния Як-130, Як-152.

За първи път от 1989 година Русия ще покаже и вертолет за гражданската авиация – многоцелевият „ Ансат” във ВИП и в хигиеничен вид на съоръжение.

Тежък удар за „ Боинг”

Американският авиопроизводител „ Боинг” дойде на „ Бурже” след няколко месеца, белязани от (буквално) пагубния старт на авиолайнера „ Боинг 737МАКС-8”. Проблем в системата за ръководство докара до две авиокатастрофи със стотици жертви и прекъсване на полетите с всички останали самолети от модела и сложи компанията в комплицирано състояние.
Как икономии на чертожната дъска и неприятен програмен продукт провалиха най-успешния аероплан на „ Боинг ” "737 Макс " се появи в отговор на новия по-икономичен "Еърбъс ", само че сега влачи производителя си към дъното
То стана още по-сложно, откакто стана ясно, че „ Дженерал Електрик” няма да може да достави в точния момент моторите за новия „ Боинг 777Х”, който ще е най-големият двумоторен пътнически аероплан в света. Причина за изпуснатия период са открити при тестванията непредвидени износвания на съставни елементи, които в този момент ще би трябвало да бъдат препроектирани.
Снимка: Reuters
На този декор, европейският производител „ Еърбъс” изкара на пазара нов аероплан от сполучливото семейство на „ А320нео” – „ Еърбъс А321 Ек Ел Ер”. Той е с огромна отдалеченост на полета – до 4700 морски благи, и по този начин ще може да се бори в категория, досега „ владение” на доста по-големи и скъпи машини. Вече има предварителни поръчки.

Според анализатори, обичайна борба сред „ Еърбъс” и „ Боинг” за многомилиардния цивилен авиопазар тази година ще е с по-малки мащаби, защото световната стопанска система се забавя, комерсиалните връзки сред огромните страни като Съединени американски щати и Китай се изострят, а и геополитическата сигурност е разтърсена на доста места по света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР