Най-характерната форма на насилие на работното място за България е

...
Най-характерната форма на насилие на работното място за България е
Коментари Харесай

Янка Такева алармира за стряскащ проблем: Има насилие на работното място, търпим го от поколения

Най-характерната форма на принуждение на работното място за България е психическият тормоз. Около 45% от работещите в шивашката индустрия са подложени на такова принуждение, в просветителната система това се случва на 65 на 100 от работещите. В опазването на здравето към 60% от работещите са подложени на сходно принуждение – от страна на работодатели, пациенти, родители. Тези данни изнесе пред БНР ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Синдикатът към КНСБ провежда национална конференция под мотото " Не на насилието на работното място ".

Много е съществено насилието на работното място в частния бранш, гласят резултати от синдикално проучване, което ще бъде огласено през днешния ден, уточни Такева. По думите й, стереотипните настройки в България са доста мощни. „ Търпимостта към насилието е поколенчески проблем “, добави Янка Такева.

По данни на профсъюзите, над 6 милиона работещи дами по целия свят търпят принуждение на работното място, като изключително мощно са наранени те в секторите обучение, опазване на здравето и лека индустрия. Международната профсъюзна конфедерация е определила дните от 14 февруари до 8 март да бъдат отдадени на тази тематика.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР