Най-голямото военновъздушно учение в историята на НАТО започва днес в

...
Най-голямото военновъздушно учение в историята на НАТО започва днес в
Коментари Харесай

Най-голямото военновъздушно учение в историята на НАТО започват днес в Германия

Най-голямото военновъздушно обучение в историята на НАТО стартира през днешния ден в немското въздушно пространство с двуседмични учения с присъединяване на към 10 000 бойци и 250 самолета от 25 страни, съобщи Българска телеграфна агенция. България също е декларирала присъединяване.

Ръководено от немския Бундесвер, обучение „ Въздушен пазач 2023 “ ще продължи до 23 юни и цели да се отработи отблъскването на фиктивна офанзива на агресор от изток.

Интересът към това голямо въздушно обучение, а дружно с това и броят на участващите страни, мощно набъбна измежду страните от НАТО през последната година.

Въпреки че маневрите се организират, до момента в който бушува война сред Русия и възможната кандидатка за участие в НАТО Украйна, представители на немските Военновъздушни сили споделиха, че концепцията за учението датира още от 2018 година, преди началото на пълномащабната инвазия на Русия в Украйна, почнала през 2022 година

Както демонстрира името „ Air Defender “, учението е чисто отбранително, акцентират всички участващи страни. Дори сюжетът на учението да допуска друго, то категорично не е ориентирано против Русия, показват от НАТО.

Маневрите съответстват с пика на летните ваканционни самолетни пътувания и оценките до каква степен ще бъде нарушен гражданският въздушен трафик варират.

Инго Герхарц от немските Военновъздушни сили сподели, че закъсненията в гражданските полети ще са от порядъка на няколко минути, само че Матиас Мас от профсъюза на авиодиспечерите счита, че ученията ще се отразят осезаемо върху гражданската авиация.

Три зони във въздушното пространство на Федерална Република Германия ще бъдат наранени от маневрите: елементи от Северна Германия и Северно море, елементи от Източна Германия и Балтийско море и елементи от Югозападна Германия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР