Най-голямото ни богатство са хората - мъжете и жените с

...
Най-голямото ни богатство са хората - мъжете и жените с
Коментари Харесай

Премиерът Янев: Най-голямото богатство в Българската армия са хората - мъжете и жените с униформи

" Най-голямото ни благосъстояние са хората - мъжете и дамите с униформи. Поклон към тях! Благодаря Ви за службата! ". С тези думи министър-председателят Стефан Янев се обърна към участниците по време на тържественото честване на 142-годишнината от основаването на Военноморските сили на Република България.

Премиерът насочи пожелания към офицерите и цивилните чиновници на Военноморски сили да бъдат дръзновени и отдадени на завета от нашите предци – да пазят родината. Той изрази признателност и към фамилиите на военнослужещите за тяхната поддръжка в задачата им да бъдат стражи на родината ни.



В словото си министър председателят напомни, че всеки българин би трябвало да помни делата на нашите предшественици, защитавали отечеството ни, като посочи достиженията на ветераните от Военноморския флот. Министър-председателят означи положителната симбиоза сред армията и бизнеса, като даде за образец участията на компании в интервенции дружно с Военноморски сили.





Стефан Янев бе безапелационен, че би трябвало да градим визии, които подсигуряват точно завета на дедите – да бдим над отечеството.

В основата на тези визии не са платформите – те се сменят. В предишното е имало един вид оръжейни платформи, сега имаме други, в бъдеще ще имаме още по-добри, означи Янев.

Колкото и да се усъвършенства техниката, хората остават основен фактор, добави министър председателят.



Честването на 142-годишнината от основаването на Военноморските сили на Република България се организира във Фестивалния и конгресен център във Варна и беше намерено от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР