Най-голямото и реномирано швейцарско висше учебно заведение разполага с няколко

...
Най-голямото и реномирано швейцарско висше учебно заведение разполага с няколко
Коментари Харесай

Хакерски атаки превръщат киберпространството в „Дивия Запад”

Най-голямото и реномирано швейцарско висше образователно заведение разполага с няколко кампуса в Цюрих, където над 3 700 преподаватели образоват повече от 25 000 студенти. „ Извършителите работят доста професионално “, се споделя в изказването на университета, което разказва случая като „ част от настоящо струпване на офанзиви против просветителни и здравни институции “, оповестява The Record.

В изказването се споделя още, че университетските механически служби вършат всичко допустимо да държат хакерите надалеч от сериозни зони, като изолират елементи от ИТ-системата на университета. Този вид отбрана не разрешава на хакерите да криптират или извличат данни, само че в същото време осуетява достъпа на потребителите. Швейцарските управляващи предизвестиха студенти, преподаватели и чиновници да сменят паролите си.

През последните седмици поредност хакерски офанзиви засегнаха университети в немскоезични страни, в това число в Университета за приложни науки в Харц, Саксония-Анхалт, Западния университет на Рур и Европейския университет за приложни науки EU/FH.

През януари групата Vice Society пое отговорност за хакерската офанзива от предишния...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР