Най-голямата звезда на театралната сцена Деян Донков има намерение освен

...
Най-голямата звезда на театралната сцена Деян Донков има намерение освен
Коментари Харесай

Бомба! Деян Донков става дизайнер

Най-голямата звезда на театралната сцена Деян Донков има желание с изключение на с актьорството да се захване и с дизайнерство.

Това ще се случи, в случай че пандемията, в която всички продължаваме да живеем, се проточи още една година. В момента надареният ни артист има единствено едно присъединяване в Народния спектакъл, където е на щат в спектакъла „ Любовникът “ Харолд Пинтър, в който партнира с обичаната на Кърджилова . Само преди дни стана ясно, че бременната актриса, която е майка на втория му наследник Христо, към този момент е преодоляла коронавирус инфекцията, и околните им могат да си отдъхнат.

Момченцето, което Донков и Радина чакат, би трябвало да се роди напълно скоро, защото майката към този момент е влезнала в деветия месец. Според таткото това ще се случи в пловдивска болница. Семейството на Донков не е останало без приходи, само че артистът признава, че ще им е мъчно в случай че обстановката с ковид продължи със същото движение. Именно по тази причина артистът счита да се заеме и с дизайнерство, неговата втора природа.

„ Аз съм дизайнер по душа и това е втората ми фантазия - да сътворявам облекла “, признава Донков. Още като млад той си спомня, че най-любимата му дреха била оранжев гащеризон, който си ушил самичък. „ С една забрадка на главата ходех, и тя - в оранжево. Понякога ми е прелестно да върша неприятно усещане “ , смее се през днешния ден Донков.

Атрактивността в облеклата му идва още от тийнейджърството. „ Той просто светеше. Умееше да преправя облеклата си, с цел да му стоят, като го изпъкват “, спомня си неговият най-хубав другар от Видин Мартин. В книгата на Димитър Стайков „ Пламъци по сцената “ пък Нина, по-голямата сестра на Деян, разказва особеното му облекло с удивление : „ В дънките е пъхнал жълта тениска, а върху нея е облякъл мрежеста фланелка, бяла или алена. Еспадрилите му са жълти, чорапите му са с цвета на фланелката. Никога не върви с обувки на необут крайник, не е елегантно “, спомня си Нина.

Като млад артистът гледал да наподобява на обичаните музиканти от „ Дюран Дюран “, чиито части гледал по сръбската телевизия в родния Видин. След 8-и клас Деян продължава в Техникума по облекло и хранене „ Михалаки Георгиев “, дизайнерски профил. Научава се да крои и шие, само че не крие отвращението си от наложителните продукти - чаршафи, калъфки за възглавници, покривки и други сходни скучнотии.

Иска да измисля, да основава. И да се развихря при направата на няколко якета. Направо върховен пилотаж. Всяко от тях мигновено става шлагер измежду приятелите. Най-голяма сензация провокира виолетов бомбър – късо до кръста яке, което се издува като балон, когато се закопчае, поради хастара от пух на вафлички. Това е видяно от Динката във филмите с американски водачи в края на Втората международна война, откъдето прескача измежду момчешките банди на рейвърите, скинхедовете и футболните почитатели.

Актьорът описа пред „ България Днес ”, че постоянно си разменял облеклата с приятелите, а на сестра си давал бомбъра. По-късно Динката постоянно предлага и своя прочит на костюми за актьорските си превъплъщения в софийските театри.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР