Най-голямата японска търговска и инвестиционна корпорация Mitsubishi Corp. възнамерява да

...
Най-голямата японска търговска и инвестиционна корпорация Mitsubishi Corp. възнамерява да
Коментари Харесай

Mitsubishi Corp. инвестира $17,5 млрд. в намаляване на въглеродните емисии

Най-голямата японска комерсиална и капиталова корпорация Mitsubishi Corp. има намерение да влага 2 трилиона йени (17,5 милиарда долара) в планове, свързани с коренно понижаване на излъчванията на въглероден диоксид до 2030 година, излиза наяве от формалното изказване на компанията, представено от .

Около половината от тази инвестиция ще отиде за планове, свързани с възобновими и нови, чисти енергийни източници като водород и амоняк. Mitsubishi Corp. има намерение също да влага в производството на полутечен природен газ (ВПГ) като значим енергиен запас в процеса на преход към цялостно унищожаване на промишлените излъчвания на въглероден диоксид в атмосферата.

Корпорацията дава обещание да понижи на половина излъчванията от обвързваните с нея уреди до 2030 година спрямо равнищата през 2020 година Очаква се всички излъчвания на въглероден диоксид от уреди, свързани с Mitsubishi Corp., да бъдат понижени до нула до 2050 година

Още през октомври 2020 година японското държавно управление на Йошихиде Суги си сложи за цел да спре индустриалните и автомобилните излъчвания на въглероден диоксид в атмосферата до 2050 година Това би трябвало да се реализира основно посредством потреблението на възобновими енергийни източници и цялостното оползотворяване на въглеродния диоксид, генериран в предприятията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР