Най-голямата японска железопътна компания ще започне тестове на първия национален

...
Най-голямата японска железопътна компания ще започне тестове на първия национален
Коментари Харесай

Япония започва тестовете на първия си водороден влак

Най-голямата японска железопътна компания ще стартира проби на първия народен трен, задвижван с водородно гориво. Това ще се случи през идващия месец и е крачка към задачата на страната да стане въглеродно неутрална до 2050 година, оповестява Bloomberg.

Изграждането на трен Hybari коства към 4 милиарда йени (35 милиона долара), а името е композиция от „ hybrid “ (хибрид) и японската дума за чучулига. С едно зареждане с водород композицията ще може да измине до 140 км при оптималната скорост от 100 км/ч.

Операторът East Japan Railway Co. създаде влака в партньорство с Toyota Motor Corp. и Hitachi Ltd. Планът на компанията е да употребява новия тип жп машини, с цел да размени своите дизелови такива, както и да ги предлага на външните пазари. Масовата употреба на Hybari би трябвало да стартира през 2030 година

Япония се стреми да трансформира водорода в основен източник за произвеждане на чиста сила за осъществяване на националната цел за въглероден неутралитет.

Правителството на страната съобщи, че има за цел до 2050 година да усили потреблението на водород до 20 милиона тона. Същевременно енергийните компании като Iwatani Corp. и Kawasaki Heavy Industries Ltd. се пробват да изградят вериги на доставка на водород, с цел да понижат цената му.

Европа е пионер при водородните влакове, като Германия пусна първия подобен в света, построен от Alstom SA, през 2018 година Сега Siemens AG и Deutsche Bahn AG създават нови районни железници и специфични водородни зарядни станции, като се чака тестовата фаза на технологията да стартира през 2024 година

#南武線????に #水素ハイブリッド電車
が走ります????
名称は「#HYBARI(#ひばり)」

3月下旬から南武線(川崎─登戸間)などで走行試験を行うそうです????
かっこいい✨????#かわさきいいね
https://t.co/9K6Ja1H5Lf
— 川崎市シティプロモーション (@kawasaki_pr) February 19, 2022
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР