Най-голямата верига супермаркети във Великобритания Теско (Tesco) обяви мащабна промяна

...
Най-голямата верига супермаркети във Великобритания Теско (Tesco) обяви мащабна промяна
Коментари Харесай

Промени в управлението на британската верига Теско засягат около 2100 работни места


Най-голямата верига супермаркети във Англия " Теско " (Tesco) разгласи огромна смяна на метода, по който ръководи магазините си, което ще засегне към 2100 работни места, съобщи Ройтерс.

В новата корпоративна конструкция на " Теско " ще има към 1800 поста " началник на промяна " в по-големите магазини на веригата " Суперсторс " (Superstores) и " Екстра " (Extra). Промени ще има и при позициите на ръководителите на магазини.

Същевременно компанията ще понижи броя на мениджърите на екипи в огромните си магазини.

От " Теско " обясниха, че наранени от измененията ще бъдат 1750 чиновници, които ще имат опция да заемат някоя от свободните позиции като шеф промяна, или да бъдат съкратени.

Очаква се да бъдат наранени още 350 работни места поради местни промени в бизнеса на веригата във Англия, показаха от компанията. Сред тях са затварянето на осем аптеки, смяна в работните смени в 12 магазина, понижаване на работното време на някои пощенски гишета, намиращи се в обекти на " Теско ", унищожаване на някои от основните офиси на компанията, както и затваряне на Националния действен център " Теско Мейтънънс " (Tesco Maintenance) в Милтън Кейнс, Централна Англия.

" Теско " възнамерява още да затвори щандове за месо, риба и деликатеси в дребния брой магазини, а на всички наранени чиновници ще им бъде препоръчано да заемат различни позиции.

Към момента веригата има към 2000 свободни работни позиции, в допълнение към плануваните повече от 1800 нови позиции като началник на промяна.

Миналата седмица друга английска верига " Асда " (Asda), съобщи, че възнамерява да редуцира 211 ръководители на нощни смени и да промени работното време на 4137 свои служители
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР