Най-голямата верига кафенета в света Старбъкс обяви, че пуска линия

...
Най-голямата верига кафенета в света Старбъкс обяви, че пуска линия
Коментари Харесай

"Старбъкс" пуска кафе със зехтин в Италия

Най-голямата верига кафенета в света " Старбъкс " разгласи, че пуска линия питиета със наличие на зехтин в Италия, съобщи Би Би Си.

Главният изпълнителен шеф Хауърд Шулц сподели, че " непредвиденият, кадифен, маслен усет на зехтина... усъвършенства кафето и остава прелестен усет на небцето ".
" Старбъкс " е измежду огромните американски компании, които се сблъскаха с спънки, до момента в който се опитваха да се разширят на италианския пазар на храни и питиета. Италия е известна със своите самостоятелни и постоянно фамилни кафенета.

В момента " Старбъкс " има към 20 заведения в страната.

" Сега ще има хора, които ще кажат: " Зехтин в кафето? " Но доказателството е в чашата ", съобщи Шулц на уеб страницата на компанията.

" За повече от 40 години не мога да си спомня миг във времето, в който да съм бил по-развълнуван, по-ентусиазиран ", добави той.

 " Старбъкс " ще тества чаши за многократна приложимост на летище " Гетуик "

Фирмата възнамерява да показа селекцията от топли и студени питиета в магазините в Южна Калифорния в Съединени американски щати тази пролет, както и в Обединеното кралство, Близкия изток и Япония по-късно тази година.

Гамата Oleato включва ледено еспресо и лате със зехтин, " приготвено на пара с овесено мляко ".

Ще има и студено кафе, в което " копринена инфузия от зехтин екстра върджин Partanna " ще се комбинира с пяна с усет на ванилия.

Зехтинът е основна част от средиземноморската диета, обвързвана със страни като Италия, Гърция и Испания.
Някои италианци приканиха за протест на " Старбъкс ", когато разгласи проектите си да отвори първото си заведение в страната през 2018 година
Тогава Шулц сподели: " Ние не идваме да учим италианците по какъв начин да вършат кафе. Идваме тук със примирение и почитание, с цел да покажем какво сме научили. "

Миналата година новината, че Domino`s Pizza напуща Италия, беше отпразнувана от някои консуматори на обществените медии.

Гигантът за бързо хранене се бореше да завоюва клиенти в родното място на пицата, откогато навлезе на тамошния пазар през 2015 година

Той беше изправен пред все по-ожесточена конкуренция по време на пандемията, защото локалните заведения за хранене се записаха в платформи за доставка на храна като Deliveroo и Just Eat.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР