Най-голямата тютюнева компания Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) направи поредна стъпка

...
Най-голямата тютюнева компания Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) направи поредна стъпка
Коментари Харесай

Филип Морис придоби и американска компания с иновативен медикамент срещу инфаркт

Най-голямата тютюнева компания Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) направи поредна стъпка в разширението на портфолиото си в посока лечебни артикули, които не са свързани с тютюн и никотин. Преди ден оттова оповестиха придобиването на американската OtiTopic – компания, която създава лекарства посредством инхалиране. Тя е известна със своя новаторски медикамент за лекуване на изострен миокарден инфаркт, който съдържа ацетилсалицилова киселина и се приема посредством инхалация. В момента лекарството е в финален етап на изпитване. Ако бъде утвърдена, тази терапия може да отговори на значима и към момента незадоволена нужда на 83 милиона души единствено в Съединени американски щати със междинен или висок риск от миокарден инфаркт, показват експертите.

„ Придобиването на OtiTopic е поредна обещаваща стъпка в осъществяването на упоритостите на Филип Морис Интернешънъл за разширение на бизнеса в посока артикули, несвързани с никотина, “ разяснява Яцек Олчак, основен изпълнителен шеф на компанията. „ Ние имаме експертни знания в научните проучвания от международна класа, в създаването и комерсиалната реализация на устройства за аеролизация и инхалация и можем да ускорим излизането на този впечатляващ артикул на пазара, “ споделя още Олчак.

Това придобиване е част от стратегическия проект на ФМИ да приложи експертните си знания, научно ноу-хау и качества в региона на артикули с инхалация, с цел да разшири продуктовото си портфолио и с лечебни средства, несвързани с никотин, само че одобрявани посредством инхалация. Очаква се патентованата терапия с ацетилсалицилова киселина (ASA), която е под формата на изсъхнал прахуляк и може да се приема независимо от пациента чрез поемане на аерозол, да премине клиничните изпитвания и да бъде показана на Американската организация за храните и медикаментите (FDA) за позволение през 2022 година

Първоначалните резултати от клиничните изпитвания на медикамента, патентовано с името ASPRIHALE® сочат, че резултатът наASA е доста по-бърз – 2 минути спрямо 20 минути при филмираните таблетки аспирин за дъвчене. Тази скорост е без казус и има забележителен капацитет да усъвършенства доста положението при пациенти, при които има риск от сърдечен удар, сочи още здравната статистика.

„ С тази форма на ASA, одобрявана посредством инхалация, OtiTopic създаде терапия, който дава обещание доста по-бърз резултат спрямо одобрявана през устата ацетилсалициловата киселина “, изяснява Хорхе Инсуасти, основен шеф в сектор естествени науки на ФМИ.

„ Само в Съединени американски щати на всеки 40 секунди един човек получава сърдечен удар “, показва специалистът.

„ С придобиването на OtiTopic Филип Морис Интернешънъл се стреми да осъществя плануваната стратегия за регистрация на медикамента ASPRIHALE® и да се пусне на пазара този значим лекарствен артикул, който дава отговор на една незадоволена здравна нужда за клинично положение, при което всяка секунда е от голяма важност. “

„ Тази договорка подхожда и на задачите на OtiTopic да се отключи една съгласно нас забележителна опция в научната област, обвързвана с лекарствените средства, одобрявани посредством инхалация, “ добавя Камбиз Ядиди, основен изпълнителен шеф на OtiTopic. Сделката ще форсира процеса по подаване на документите за медикамента в Американската организация за храните и медикаментите (FDA), тъй че хората с висок риск от миокарден инфаркт да имат достъп до новаторска терапия.

Филип Морис Интернешънъл влага над 8 милиарда $ в научноизследователски планове

Визията на ФМИ за разширение на активността оттатък никотина е част от стартираната от компанията по-голяма промяна. Науката, технологиите и устойчивото развиване са централен детайл от бъдещето на компанията, която в последните години се концентрира върху артикули и решения, подобряващи качествето на живот, изпълнявайки най-строгите регулаторни условия – един от образците е невижданото решение на FDA през 2020 година на системата за нагряване на тютюн IQOS като тютюнево произведение с модифициран риск, признавайки го за артикул с понижена експозиция и опция на цигарите, подобаваща за промоция на публичното здраве.

В началото на юли т.г. ФМИ разгласи реализирано съглашение за придобиването на Fertin Pharma A/S - водеща компания, основана в Дания, за разработка и произвеждане на новаторски фармацевтични артикули и произведения за по-добър живот, основани на системи за орален и интраорален банкет.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР