Най-голямата тема в световния футбол днес е . За 7-и

...
Най-голямата тема в световния футбол днес е . За 7-и
Коментари Харесай

Срещу ЛЕВА беше извършено престъпление, но не за "Златната топка" 2021

Най-голямата тематика в международния футбол през днешния ден е . За 7-и път в своята изумителна кариера Ла Пулга е джентълмен на най-ценното самостоятелно отличие, само че никой не може да отхвърли, че у почитателите има съществено разцепление по отношение на това дали този път премията му е заслужена. И дали Роберт Левандовски не трябваше най-сетне да грабне трансформиралата се в ябълка на раздора в последното десетилетие " Златна топка ".
Истината е, че има причини за всеки от топ 5 за какво той би трябвало да вземе оценката (освен Жоржиньо - третото му място е необяснимо). И е реалност, че. Но не и за тазгодишната премия, а година по-рано, когато най-безцеремонно " France Football " анулира церемонията и реши да не връчва премията за 2020 година.
Дами и господа от най-влиятелното футболно списание в историята, през 2020 година може и да имаше пандемия, само че също по този начин се изигра цялостен футболен сезон - акция, в която всички топ шампионати имаха отличник, Шампионска лига имаше своя огромен победител, а обичаният на всички Лео Меси не направи нищо - нито за Аржентина, нито за Барселона. Затова ли беше анулирана премията? Защото нямаше по какъв начин да бъде връчена на Ла Пулга?
Самият . Той беше над всички - по голове и по въздействие той беше едни гърди пред всички, като заплаши съществено и върха на Кристиано Роналдо за най-вече голове в едно издание на Шампионска лига. Той завоюва безусловно всичко с Байерн Мюнхен, а без него требълът на баварците щеше да е неосъществим. И изцяло заслужаваше да вземе " Златната топка ".
Френската медия обаче сподели " не ", като че ли през 2020 година футбол не е имало. Един ден някое дете, преди малко запалено по футболната история, би попитало какво се е случило с обичаната игра и за какво през 2020 година няма победител в най-престижната самостоятелна ранглиста. Как бихте му обяснили, че има цялостен изигран футболен сезон, само че " France Football " са решили, че няма потребност да се афишира най-хубав за годината?

Медията имаше голям късмет да поправи грешката си и просто да връчи две награди през тази година, признавайки си позволената през 2020 година неточност. Уви, не станахме очевидци на това, а видяхме следващата политическа маневра в спорта. Организаторите прибавиха неуместната премия за " най-хубав голмайстор ", с цел да може Лева да отнесе нещо у дома. Но към този момент знаехме кой има най-вече голове - какво топли почитателите тази премия? Или даже Лева? Срам и срам за най-голямата самостоятелна премия, чието въздействие от ден на ден избледнява след редица противоречиви решения през годините, изключително във времето, в което ФИФА узурпира класацията.
Дали Меси заслужава " " за 2021 година е въпрос на интерпретация на всеки един почитател. Далеч по-спорни са успехите му през 2010 и 2019, когато имаше не един, а няколко играчи, постигнали повече от Ла Пулга. През изминаваща година Меси най-сетне завоюва Копа Америка, печелейки и наградата за голмайстор, и за помощник №1. Всички виждаме какво се случва в Барселона без него и какъв брой мъчно е отбелязването на голове от страна на " блаугранас ". Меси имаше извънредно мощна 2021 година. И това са обстоятелства, а не тълкования.
Що се отнася до Левандовски, той също имаше мощна година. Но имаше и своите падения (най-вече отпадането в групите на Евро 2020). Със сигурност не беше с класа над всички останали по този начин, както беше през 2020 година. И за това Лева би трябвало да се усеща ограбен. А " Франс Футбол " да потъне в позор.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР