Най-голямата стрийминг компания в света Netflix загуби 430 хил. абонати

...
Коментари Харесай

Netflix губи абонати, насочва се по-сериозно и към игрите

Най-голямата стрийминг компания в света Netflix загуби 430 хиляди клиенти в Съединени американски щати и Канада през втората четвърт от 2021 година Базираната в Калифорния компания планува 3.5 млн. нови клиенти през третата четвърт, което е доста под предвижданията на разнообразни анализатори за 5.9 млн. Компанията разгласи, че ще насочи повече старания към игрите, откакто възходът на стрийминг услугата се забавя. Акциите на компанията поевтиняха с 1.4% след оповестените резултати във вторник.

Приходите за интервала са се нараснали с 19% на годишна база до 7.3 милиарда $, а чистата облага е повишена с 680 млн., стигайки 1.4 милиарда $.

След рекордната 2020 година, в която Netflix записа най-големия брой на нови клиенти в историята си поради пандемията, тази година растежът предстоящо се забавя. Увеличената конкуренция в бранша, както и последователното разпределяне на ограниченията за справяне с коронавирус рецесията стоят зад понижения интерес към стрийминг услугите на компанията. Точно такава е обстановката на най-големия пазар за Netlix - Съединени американски щати, където по-голяма част от ограниченията за справяне с пандемията са към този момент отстранени.

От Netflix намират аргументите за спада в пандемията и по-слабото показване във връзка с нови продукции. Развитието на пандемията и нови разновидности на вируса вършат прогнозите сложни, само че в случай че продукциите запазят настоящия си ритъм на основаване, ние сме сигурни във опцията си да доставим мощна втора половина на годината от позиция на сериали и филми, споделят от компанията в известие до медиите.

Рийд Хейстингс, съизпълнителният шеф на Netflix, отхвърли концепцията, че конкуренцията е причина за терзание. В последните две години Apple, Warner Media, Disney и Comcast пуснаха свои стрийминг услуги. Въпреки това одобрения водач в бранша продължава устойчиво да резервира позицията си, като има двойно повече клиенти от услугата, която заема второ място в това отношение - Disney+.
Нови проекти
Компанията разгласи, че ще се насочи по-сериозно към сферата на игрите в изискванията на възходяща конкуренция при стрийминг услугите. Нейните гейминг оферти ще станат налични за клиентите, без да се постанова да заплащат в допълнение. Първоначално фокусът ще бъде върху мобилните игри.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР