Най-голямата румънска петролна и газова компания OMV Petrom ще инвестира

...
Най-голямата румънска петролна и газова компания OMV Petrom ще инвестира
Коментари Харесай

Най-голямата румънска петролна компания започва сондажи за нефт в Черно море

Най-голямата румънска петролна и газова компания OMV Petrom ще влага 70 млн. евро в нови сондажи в Черно море.

Планирано е продупчване на два кладенеца до края на тази година и още два доникъде на 2018 година в плитките води на Блок Истрия. Те ще се извършат на дълбочина до 2000 метра под морското ниво.

" Въпреки че индустриалните полета в Черно море имат индустриална история от 30 години, те не престават да обезпечават забележителна част от общата продукция на групата ", сподели изпълнителният шеф Петер Зейлингер.

Проучването в румънския континентален шелф на Черно море стартира през 1969 година Първото изобретение е направено през 1980 година, а първото произвеждане в Черно море стартира през 1987 година В момента OMV Petrom прави проучвателни, развойни и индустриални интервенции в плитките води (Блок Истрия) и проучвателен интервенции в партньорство с ExxonMobil в дълбоководни зони (Neptun Deep).

Нетната облага на сдружението се утрои на годишна база, достигайки 265 млн. евро през първата половина на 2017 година на фона на нарасналите цени на петрола, мощните маржове за пречистване, по-голямото търсене на продуктите на компанията и прецизната дисциплинираност на разноските.

Продажбите за полугодието нарастват с 25% до 2 милиарда евро, подтиквани от доста по-високи цени на суровия нефт и по-големи размери нефтопродукти, природен газ и електричество.

През юли OMV Petrom откри ново оборудване за 60 млн. евро в рафинерията Petrobrazi и нова железопътна секция в същата рафинерия след инвестиция в размер на 1.7 млн. евро.

Румънската страна продаде Petrom на OMV през 2004 година Австрийската компания има мажоритарен дял от 51%, а Министерството на енергетиката е притежател на 20.64%. Останалата част от акциите са благосъстоятелност на частен капиталов фонд или се търгуват на борсата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР