Най-голямата победа на институцията за 2018 г. са спечелените битки

...
Най-голямата победа на институцията за 2018 г. са спечелените битки
Коментари Харесай

Мая Манолова: Най-голям е броят на жалбите срещу монополни дружества

Най-голямата победа на институцията за 2018 година са извоюваните борби с протестиращите майки на деца с увреждания. Това сподели омбудсманът Мая Манолова на брифинг в Народното събрание, откакто внесе Годишния отчет на институцията за 208 година

„ През предходната година максимален е броят на жалбите против монополни сдружения – топлофикации, ВиК сдружения, бързи заеми, колекторски компании, банки, частни правосъдни реализатори. На второ място са жалбите във връзка обществени и трудови права на жители. На трето място са жалбите, свързани с правото на благосъстоятелност и екологични проблеми, против свръхзастрояване. Жалбите против застрояването върху зелени площи стават от ден на ден и това се отразява и на напъните, които поставяме в тази сфера “, съобщи Манолова.

Според омбудсмана най-голямата победа на институцията са извоюваните борби с протестиращите майки на деца с увреждания и трите закона, които дружно са изработили и извоювали. „ На второ място е сполучливата акция против модерното иго. През предходната година близо 5000 служащи са получили своите неплатени от неточни работодатели заплати в размер на 8 млн. лева Това спрямо предната година е 10 пъти повече – 800 000 лева против 8 млн. лева дължими суми на служащи “, сподели още омбудсманът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР