Най-голямата петролна и газова компания в Унгария - MOL, въвежда

...
Най-голямата петролна и газова компания в Унгария - MOL, въвежда
Коментари Харесай

В Унгария ограничават до 50 л на ден покупката на по-евтин бензин

Най-голямата петролна и газова компания в Унгария - MOL, вкарва ограничавания за водачите на леки коли зо закупуване на до 50 литра гориво дневно на закрепена цена в своите бензиностанции, оповестява " Ройтерс ".

В случай че водачите желаят да закупят бензин над избрания предел, ще би трябвало да платят " пазарни цени ".

Мярката понижава на половина предходното ограничаване от 100 литра на ден на водач в бензиностанциите.

Компанията прикани за последователно унищожаване на наложеното от държавното управление ограничаване на цените, което фиксира цената на дребно както за 95-октанов бензин, по този начин и за дизел на 480 форинта (1,27 долара) за литър. Преди седмица ръководещите удължиха тавана на цените на редица хранителни артикули и горива до 1 октомври.
 Еврокомисар прикани Унгария да анулира по-високите цени на горивата за чужденци
Еврокомисар прикани Унгария да анулира по-високите цени на горивата за чужденци

Той заплаши със правосъдна процедура

Въведохме този предел (за зареждане с гориво), с цел да можем да подсигуряваме сигурност на доставките, изясни говорителката на MOL Пироска Бакош.

Главният изпълнителен шеф на компанията Жолт Хернади предизвести през април, че поддържането на таван на цените, в този момент надалеч под актуалните пазарни цени, може да докара до дефицит на доставки.

Новината е следващият знак, че намесата на пазара на горива е засегнала салдото на търсенето и предлагането. Австрия и Унгария освободиха част от стратегическите си запаси от гориво през последните седмици, с цел да стабилизират пазара.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР