Най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента проекторешение

...
Най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента проекторешение
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС внесе законопроект за военна помощ за Украйна

Най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на Народното събрание проекторешение за изпращане на военна помощ за Украйна.

От политическата мощ са подали и планове на решения за приемането на еврото в България и за обезщетения на небитовите крайни клиенти на ток.

ГЕРБ-СДС са внесли пакет от проекторешения в три посоки от към този момент декларирани цели - диверсификация на енергийните доставки, военна и техническа помощ за Украйна, включително и от наличността с отпаднала нужда за въоръжените сили и форсира на процеса на техническата подготовка за приемането на еврото.

От парламентарната група оферират с изключение на даване на военна помощ за Украйна Министерски съвет да организира съвещания, в границите на самодейността на НАТО за увеличаване на източния фланг, за разполагане на сили и средства, които да подсигуряват сигурността на страната, в това число и за взаимна защита на въздушното ни пространство, осведомят от БНР.

Възлагат се договаряния със съдружниците ни в Алианса за разполагане на наша територия на заместващ или усилващ на отбранителните ни качества потенциал.

ГЕРБ-СДС са подали в деловодството на Народното събрание и няколко проекторешения в енергийната сфера.

Групата предлага делене на мярката с тавана на небитови клиенти - като досегашния таван от 250 лв. да остане са консуматори на ниско и приблизително напрежение, а за химическата и тежката индустрия прагът на базовата цена да е 200 лв. за мегаватчас.

В други проекторешения се разпорежда на Министерски съвет да инициира лицензиране на неруско нуклеарно гориво, въвеждане на мито за вноса на съветски недопечен нефт и облагане на свръхпечалбата на притежатели и/или преработватели на нефтопродукти от съветски недопечен нефт, както и Министерски съвет да разпореди до края на ноември да се създаде и започва тръжна процедура за дълготрайна 10-годишна доставка на неруски природен газ.

ГЕРБ-СДС също по този начин оферират до 1 януари 2026 година битовите крайни клиенти на електрическа енергия да останат на контролирания пазар, с което на процедура се отсрочва с три години процеса на либерализация на битовите консуматори на ток.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР